Doamna prim-ministru respira holotropic

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 12:47
21820 citiri

Am aflat cu mare bucurie ca Viorica Dancila are o noua consiliera. E vorba despre o juna pe a carei carte de vizita scrie: trainer in spiritualitate. Nu stiti ce e asta. Nici eu.

Ce e clar e ca, dupa un inceput de cariera intr-o "agentie de fotomodele si actrite de publicitate", deschisa in tinutul Neamt, onor. dna. consilier a vrut sa afle "care e misiunea noastra pe acest pamant". Si a aflat. Au ajutat-o, se pare, cursuri de Theta Healing, "respiratia inimii", Reiki si "respiratie holotropica".

Nu fiti carcotasi! Ce daca n-ati auzit de aceste discipline? Rezultatul conteaza. Urmandu-le, consiliera dnei. prim-ministru a avut, zice chiar ea, "trairi care au purtat-o pe calea inspiratiei si a transformarii". Cine poate refuza un asemenea ajutor?

Eu zic ca, daca Dancila ajunge sa respire holotropic, putem fi linistiti. De fapt, am impresia ca efectele se vad deja. Saptamana trecuta, sefa executivului a apucat "calea inspiratiei si a transformarii", schimband forma unui cuvant - "privelegiata" -, dar si codul fiscal, ajuns la a patra varianta din 2018.

Daca lucrurile merg asa bine, poate ca ar trebui sa frecventeze si altii cursurile care o recomanda pe dna. trainer in spiritualitate. De pilda, de ce credeti ca G. Firea i-a amenintat ca-i da in judecata pe membrii Consiliului General care nu vor sa voteze cum dicteaza ea? Eu zic ca-i lipsesc niste cursuri de Reiki. Imaginati-va, apoi, ca Dragnea s-ar apuca de Theta Healing! Credeti ca, daca le avea in CV, l-ar mai fi impins pe ministrul Teodorovici sa-l numeasca la ANAF pe Misa, dupa ce tot Teodorovici il facuse cu ou si cu otet pe - ati ghicit! - acelasi Misa?

In fine, nici nu indraznesc sa ma gandesc la efectul pe care l-ar avea "respiratia inimii" asupra lui Calin Tariceanu. Ar fi ceva fenomenal. Va inchipuiti oare ca seful Senatului ar mai ezita sa-si anunte candidatura la prezidentiale, cu sprijin PSD? Nu, nu, nu, de trei ori nu! Ba poate ca ar invata si cand se zice "care", respectiv "pe care"...

Solutia romaneasca ar trebui urgent exportata. Consilierii nu mai trebuie sa studieze administratie, drept, stiinte politice, istorie etc. Ministrii, primarii, presedintii nu au nevoie sa stie o meserie ori vreo limba straina. Cine respira holotropic transforma lumea.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Oana Bulai consilier Dancila , #premier