Femeile din PNL se revolta impotriva "experimentului lalelelor": PSD-ALDE sa inceteze umilirea copiilor pentru buna lor dispozitie

Sambata, 21 Aprilie 2018, ora 21:45
3813 citiri
Femeile din PNL se revolta impotriva "experimentului lalelelor": PSD-ALDE sa inceteze umilirea copiilor pentru buna lor dispozitie

Reprezentantii Organizatiei Femeilor Liberale (OFL) au transmis, sambata, ca manifestarile organizate la Pitesti cu ocazia festivalului Simfonia Lalelelor amintesc "de manifestarile grandioase" de pe vremea lui Nicolae Ceausescu si se declara "ingroziti" de faptul ca o fetita de aproximativ trei ani a fost obligata sa stea in cap, direct pe asfalt, in fata tribunei oficiale in care se afla premierul Viorica Dancila, dar si alti lideri PSD si ALDE.

"PSD-ALDE sa inceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispozitie", au transmis reprezentantii OFL.

OFL a transmis, sambata, un comunicat de presa intitulat "PSD-ALDE sa inceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispozitie" in care isi exprima pozitia cu privire la parada copiilor de la festivalul lalelelor de la Pitesti.

"Prin modul de organizare, evenimentul a amintit de manifestarile grandioase prin care aparatul de partid din teritoriu facea tot posibilul, pana la ridicol, sa aduca omagii lui Nicolae Ceausescu si sotiei sale, in timp ce populatiei ii era din ce in ce mai greu. Faptul ca acest stil de a face politica place astazi PSD-ALDE, nu ne surprinde", se arata in comunicat.

Femeile liberale se declara "ingrozite" de momentul in care o fetita este pusa sa stea in cap in fata tribunei oficiale.

"Ne-a ingrozit in mod deosebit, un moment din toata manifestarea, in care un adult - cadru didactic sau instructor sportiv, cere si insista ca o fetita de vreo trei anisori, sa stea in cap, in plin soare, direct pe asfalt, in fata tribunei oficiale. Fetita nu reuseste cu usurinta, dar adultul insista pana cand ea ajunge sa se loveasca practic, in cadere, cu spatele, de asfaltul pe care i se ceruse sa stea in cap. Condamnam atitudinea doamnei premier, care ne-am fi asteptat sa nu accepte acest moment grotesc, iar dupa incident, ca femeie si mama, sa fi fost preocupata de starea de sanatate a fetitei cazute pe ciment", se mai arata in document.

OFL afirma ca intreaga manifestare "reprezinta o pata neagra pe conduita dascalilor si instructorilor din Romania, care accepta sa foloseasca copiii, pentru a se fali in fata conducatorilor de partid".

"Organizatia Femeilor Liberale solicita cadrelor didactice si tuturor celor care sunt implicati in educatia copiilor sa ia pozitie, distantandu-se de un asemenea comportament ingrozitor. Copiii se uita la dascali si la formatorii lor ca la niste modele, ori un asemenea comportament isi pune, in mod negativ, amprenta asupra educatiei copiilor nostri. Incurajam parintii sa ia atitudine impotriva folosirii si umilirii copiilor lor, sa nu considere ca o asemenea festivitate, in care le este amenintata siguranta, reprezinta normalitatea. Tolerarea lor reprezinta o forma de complicitate fata de un comportament servil in fata placerilor partidului de guvernamant, iar acest lucru afecteaza grav sistemul de valori in care sunt educati copiii", mai spus femeile liberale.

Acestea cer PSD-ALDE "sa inceteze aceste manifestari de tip comunist".

"Mai cerem sa nu se foloseasca de copii pentru a-si repara din perceptia justificat negativa pe care o au astazi, dupa ce au bulversat o tara intreaga prin masurile catastrofale adoptate", se incheie comunicatul.

Premierul Viorica Dancila, vicepremierul Gratiela Vasilescu si ministrul de Interne, Carmen Dan, s-au aflat vineri la Pitesti, la manifestarile organizate sub titlul "Simfonia lalelelor", care se desfasoara in fiecare an in oras. Viorica Dancila a fost primita cu fanfara militara, iar evenimentul a inceput cu "parada florilor", defiland care alegorice si copii de la gradinitele din oras imbracati in culorile tricolorului. A fost suprins si un moment in care o fetita de trei ani sta in cap, pe asfalt, intr-o demonstratie in fata tribunei oficiale.

Citeste si:
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul...
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, pentru o diferenţă de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită....