Horror guvernamental

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 17:11
7777 citiri
Horror guvernamental

Ce OUG pe justitie va da luni Guvernul?- se intreaba, nedumeriti, observatorii. Se poate lesne anticipa, din analiza bilantului sau in domeniu. Si din modul in care vitregeste economia Romaniei. Precum si pe taranii ei.

Romania politica si economica, nu doar cea juridica, risca sa devina, prin grija guvernantilor si a ventrilocului premierului, teatrul unei involutii de groaza, de vreme ce, urmarindu-si exclusiv agenda proprie, mai-marii tarii baga interesele natiunii in pamant.

Esential, pentru amuzament, in spectacole de circ sau comedii, clovnului i s-au descoperit demult valentele extraordinare de personaj de film de groaza. Unii se pricep de minune sa inspaimante orase intregi. Mai rar sa terorizeze insa tari.

Or, nimic nu depaseste in horror farsa in care s-au prefacut Guvernul Romaniei si premierul sau-marioneta. De care, in reactie la gafele-i interminabile, romanii au lipit varii epitete, din ce in ce mai putin magulitoare, fara s-o determine, totusi, pe Viorica Vasilica Dancila sa traga concluziile care se impun si sa-i dea o sansa natiunii, demisionand.

Ceea ce, autonom, pare oricum incapabila sa faca, de vreme ce sefa guvernului roman nu da semne, vai, sa fie capabila de hotarari proprii ori sa reprezinte altceva decat papusa stapanului, tovarasului si conjudeteanului ei, Liviu Dragnea.

Consiliul Economic si Social a fost ucis

Ultimele aberatii ale executivului roman sunt tipice pentru ispravile acestui lider infractor al PSD si al Camerei Deputatilor, care conduce, de facto, intreaga tara. Astfel, extensia lui principala din Cabinet, Viorica Vasilica Dancila, a actionat mai nou, nemilos.

La sfatul altei extensii a national-comunismului romanesc, in speta al fostei PRM-iste Olguta Vasilescu, a epurat brusc si fara menajamente Consiliul Economic si Social. Dar nu oricum. Ci cu metoda. A eliminat din acest for de mare importanta, prin decizie publicata in Monitorul Oficial, toate asociatiile neobediente, critice si independente.

Or, inainte de a fi desfiintat prin decizia premierului, acest for a detinut o partitura cheie in orientarea legislativa a Executivului. I se atribuise rolul de a analiza si aviza utilitatea tuturor proiectelor de legi ale Cabinetului, franand, la rigoare, neroziile cele mai pernicioase ale unui guvern nu tocmai faimos prin alfabetizare, competente si merite economice. Ori sociale. Ei bine, a fost ucis.

Caci Dancila a pastrat in Consiliu doar vocile docile, precum cea a unei asociatii infiintate de Dan Voiculescu. Inutil de subliniat ca inlaturarea celorlalte, a celor neatarnate, capabile sa-si indeplineasca menirea de a reprezenta onest societatea civila si interesele ei diametral opuse cleptocratiei, constituie in sine un dezastru.

Dar nu e, fireste, nici primul, nici singurul de proportii, cauzat de acest guvern. Si tragatorului sau de sfori. Si nici singura fapta intolerabila, contravenind flagrant intereselor romanilor, dupa jadarmineriada batausilor si gazarilor lui Carmen Dan de la 10 august.

Ori singura savarsita de acest Executiv intr-un consiliu. Dupa ce, in materie de accesare a fondurilor europene, Romania a reajuns lanterna rosie, nereusind, din vina premierului si a natarailor ministri din subordinea Vioricai, sa acceseze decat o proportie jalnica din banii UE, spre deosebire de greci, polonezi, unguri si bulgari, rusinea si neghiobiile regimului Dragnea au sporit masiv.

Sabotarea taranilor

Europarlamentarul Siegfried Muresan semnala recent cum s-a comportat Guvernul de la Bucuresti fata de taranii Romaniei. Pe care si Dragnea si aliatii sai si membri Executivului ori ai tiranicei majoritati parlamentare tot afirma, pe cat de ditirambic, pe atat de mincinos, ca i-ar sustine si i-ar ajuta. Chipurile.

In fapt, regimul Dragnea, mama buna pentru securistii cu gigantice pensii speciale, dar vitrega pentru fermieri, le-a sabotat taranilor romani, in Consiliul Uniunii Europene, sansa de a fi despagubiti din fonduri europene pentru pesta porcina africana.

Avem toate motivele sa ne frecam la ochi vazand cum anume a votat Guvernul de la Bucuresti, unul nominal de stanga, in forul conducator al UE. Nefacuta s-a produs la 4 septembrie curent, la o saptamana dupa ce liberal-conservatorul Siegfried Muresan solicitase ajutorarea fermierilor romani.

In acea zi horror, Guvernul Dancila a votat "taierea fondurilor pentru pesta porcina africana in Bugetul UE pe 2019", dupa cum avea sa afle, spre groaza sa, europarlamentarul din partidul popular european, la care e afiliat PNL.

Astfel, cabinetul pesedistei a votat "alocarea a zero euro catre Fondul European de Garantare Agricola pentru masurile specifice destinate fermierilor afectati de pesta porcina africana".

Si, ca si cum n-ar fi fost de ajuns aceste stupizenii si rautati, dezavantajand net o natiune preacum cea romaneasca, alcatuita inca din relativ multi fermieri, Guvernul Dancila a calcat in strachini inca si mai groaznic. Gratie lui Muresan suntem informati ca Guvernul manevrat de Dragnea a optat, vai, pentru "reducerea cu aproape 9 milioane a fondurilor", oricum prea parcimonios alocate, destinate "masurilor de urgenta in vederea contracararii bolilor la animale si plante in Comunitatea Europeana".

Pe scurt, un europarlamentar al Opozitiei de centru-dreapta, ca Muresan, se bate cu birocratia europeana sa-i smulga ajutoare pentru taranii romani. Dar Executivul zis de stanga al regimului Dragnea-Dancila il saboteaza din rasputeri, lovind cu sete maxima in taranul roman. Cel lasat fara porci.

Nu-i ajunge deci Guvernului ca distruge separatia puterilor si statul de drept. Mai izbeste si in agricultura Romaniei. Lasata sa devina, din neglijenta, prostie si incompetenta crasa, scena unor masacre de suine fara egal in istorie.

Simultan, pocneste cu maxim elan si in alte sfere.

De pilda in procesul legislativ economic. Cel atacat la baioneta de ineptiile si ticalosiile guvernamentale si lasat fara aer, spirit critic si aparare, in speta fara o societate civila demna de acest nume, in Consiliul Economic si Social.

Cu asa Putere, nu mai avem nevoie de dusmani

Cu asemenea guvernanti tot mai solitari la butoane, de vreme ce si presedintelui i s-au rapit, rand pe rand, atributiile, carei tari si natiuni ii mai trebuie, oare, dusmani?

Chiar credem ca, in fata devastatorului uragan, in fata cataclismului care a devenit regimul Dragnea pentru interesele romanesti, avem timpul necesar epuizarii noastre in "fructoase" dezbateri despre sexul ingerilor? Despre sexomarxism? Sau sexocrestinism?

Alimentand divergente pe aceste "urgente" subiecte, clovnii-horror ai cleptocratiei, propagandistii rusi, ori autohtoni si marionetele postcomuniste de la conducerea unei democraturi transformate programatic intr-un stat autoritar, sau totalitar, n-au actionat nici ei steril. Ci abil.

Cu ajutorul dihoniei pe marginea acestor teme, au evitat perpetuarea discutiei despre nefacutele lor in Justitie. Si si-au stabilizat eficient controlul asupra unei tari in pericol sa devina scena celei mai terifiante involutii europene inregistrate dupa caderea in comunism a Europei rasaritene. Si prabusirea in nazism a Germaniei.

Petre M. Iancu

Citeste si:
Liderii PSD se laudă în partid că noul ministru al Digitalizării e mai apropiat de PSD decât de PNL. ”Omul lui Bolojan? Mai degrabă omul lui Pandele” - Surse
Liderii PSD se laudă în partid că noul ministru al Digitalizării e mai apropiat de PSD decât de PNL. ”Omul lui Bolojan? Mai degrabă omul lui Pandele” - Surse
O parte din liderii social-democrați susțin în interiorul partidului că Marcel Boloș, noul ministru instalat de PNL la Digitalizare, are conexiuni mult mai puternice cu PSD decât cu...
Consilierul local PMP care a amenințat o colegă de la USR a demisionat cu forța din partid. „Și dacă fac puşcărie, te bag în scaun cu rotile”
Consilierul local PMP care a amenințat o colegă de la USR a demisionat cu forța din partid. „Și dacă fac puşcărie, te bag în scaun cu rotile”
Consilierul local al PMP Dinu Gheorghe, implicat în amenințarea unei colege din Mogoşoaia, a demisionat din partid. „Consilierul local PMP implicat în altercaţia de la Mogoşoaia şi-a...