In apararea unei plangeri penale. Atentie la fenta PSD!

Autor: Costel Alexe - deputat PNL
Marti, 22 Mai 2018, ora 16:24
14990 citiri

Cine s-a uitat la televizor in ultimele zile a vazut ca televiziunile de casa ale PSD-ALDE si politicienii de varf ai coalitiei guvernamentale se dadeau de ceasul mortii pentru ca presedintele PNL Ludovic Orban a depus o plangere penala impotriva doamnei premier Dancila pentru ca aceasta s-a crezut presedinte si a luat din atributiile de politica externa ale sefului statului.

Ce mai vuiet, ce mai freamat! Ai fi zis ca s-a atins cineva de resedinta de zeci de milioane de euro a domnului Dragnea, de hotelurile si de ferma de porci pe care le are prin interpusi. Zici ca s-a atins cineva de averea vreunui baron local PSD inimaginabil de bogat, avere facuta, evident, din salariu si munca cinstita, el fiind o biata victima a statului paralel.

Aici este vorba despre doua lucruri: O smecherie a PSD, o perdea de fum menita sa acopere furtul banilor din Pilonul II de pensii, dar si o situatie grava, de asumare ilegala de puteri de catre premier. Acestea merita tratate separat:

1. Din seara zilei de 20 mai, stim precis de ce au facut cei de la PSD si ALDE scandalul asta cu o plangere penala. In acea seara am aflat ca guvernantii dau un nou atac la Pilonul II de pensii si aveau nevoie ca agenda sa fie ocupata de alt subiect. Ei stiau ce pregatesc si au atacat anticipat, asa cum fac oamenii sfatuiti de specialisti in propaganda.

Ca sa nu aiba nimeni vreun dubiu, proiectul aparut in seara respectiva NU AVEA CUM sa fie opera Comisiei de Prognoza (CNP), asa cum a aruncat pisica sublima doamna ministru Lia Olguta Vasilescu. CNP nu face agenda de propuneri legislative a Guvernului, asta o stie cine urmareste cat de cat, e clar ca un minister important si-a asumat asta.

PSD si ALDE fac ce au mai facut: Arata varianta cea mai rea, adica banii pentru pensiile din Pilonul II se opresc de tot. Daca merge si scandalul nu e mare, merg si ei mai departe. Daca nu, vin cu o varianta tot dezastruoasa, in care iti taie din pensia viitoare, dar mai putin dezastruoasa decat oprirea totala a sumelor.

Va amintiti cand ziceau ca nu se ating de Pilonul II? Domnul Dragnea, cu o privire afectata si mustacioasa, mai ca se jura ca nu va fi cazul. Au aruncat varianta cu nationalizarea, le-a sarit lumea in cap, asa ca au taiat doar un sfert din banii pentru Pilonul II. Apropo, sper sa nu ma amendeze splendida institutie CNCD pentru discriminarea mustaciosilor.

2. Oare chiar asa e cu plangerea asta penala?

"Lovitura de stat", au tipat pesedistii dupa depunerea plangerii. Bine ca nu au vorbit de alte lucruri la care au mai multa experienta, gen "mineriada" sau "Revolutie furata".

Ba chiar si unii colegi din PNL au fost sensibilizati de scandalul facut de presa PSD-ALDE si li s-a parut prea mult. Partial ii inteleg, faptele imputate doamnei premier nu sunt usor de dovedit, iar consecintele ar fi dure. Ceea ce ramane, insa, este faptul ca doamna Dancila, prin incercarea cu mutarea ambasadei la Ierusalim, si-a depasit in mod evident atributiile. Sa fie clar, politica externa este facuta de presedintele Romaniei.

O spune Constitutia: ARTICOLUL 91. Atributii in domeniul politicii externe:

(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se incheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege.

(2) Presedintele, la propunerea Guvernului, acrediteaza si recheama reprezentantii diplomatici ai Romaniei si aproba infiintarea, desfiintarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Avem si o decizie a Curtii Constitutionale, nr. 683/2012, care spune si ea:

"Acest text constitutional ii permite sa traseze liniile viitoare pe care statul le va urma in politica sa externa, practic sa ii determine orientarea in planul relatiilor externe, tinand cont, desigur, de interesul national. O atare conceptie este legitimata de caracterul reprezentativ al functiei, Presedintele Romaniei fiind ales de cetateni prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat".

Curtea a constatat ca rolul Guvernului in politica externa este unul mai degraba tehnic, el trebuind sa urmeze si sa indeplineasca obligatiile la care Romania s-a angajat la nivel de stat.

"Curtea observa, cu acest prilej, ca acest rol este unul de executie, asadar, unul derivat, si nu originar, cum este cel al Presedintelui Romaniei".

Subliniez inca o data: Guvernul se apucase sa mute ambasada Romaniei FARA SA IL CONSULTE pe presedintele Romaniei. Cum numim asta? Cine face politica externa a Romaniei?

De acord, un asemenea dosar e greu de inceput. Dar va amintesc, nu domnii Tariceanu si Dragnea aplica legea in Romania (inca).

De ce nu ar avea orice cetatean, mai ales liderul Opozitiei, dreptul de a depune o plangere penala, fiind constienti toti ca s-a intamplat ceva grav si fara sa avem textele in fata?

Aceasta plangere poate fi respinsa ori acceptata, dar in niciun caz nu trebuie judecata prin studiourile unor televiziuni isterice, cu burtiere manipulatoare si invitati deliranti care clameaza ca a fost o "lovitura de stat".

Domnilor, lovitura de stat nu o dau cei care respecta legea si procedurile, ci cei care incalca legea, incalca principiile constitutionale si echilibrul puterilor in stat.

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#plangere penala Viorica Dancila, #suspendare contributii pensii private , #premier