Inca doua gafe marca Dancila: Pleca fara sa asculte imnul, dar a tinut-o premierul Croatiei, iar la final l-a intrebat "Make a photo?" (Video)

Vineri, 18 Mai 2018, ora 15:52
23226 citiri
Inca doua gafe marca Dancila: Pleca fara sa asculte imnul, dar a tinut-o premierul Croatiei, iar la final l-a intrebat "Make a photo?" (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila demonstreaza inca o data ca nu stapaneste notiuni elementare de limba engleza, dupa ce i-a adresat o intrebare gresita omologului croat, Andrej Plenkovic, pe care l-a primit vineri la Palatul Victoria. Aceasta nu a fost, insa, singura gafa de astazi a premierului.

In timpul ceremoniei oficiale de primire, cu onoruri militare, prim-ministrul Romaniei a vrut sa coboare de pe podium inainte de a incepe intonarea imnului Croatiei, dupa cum prevede protocolul. Din fericire pentru ea si spre rusinea noastra, a fost oprita cu un gest discret de omologul croat.

Viorica Dancila ii face semn lui Plenkovic sa coboare primul de pe podium, dar cand vede ca acesta nu se misca, decide sa faca ea primul pas, insa premierul croat a prins-o usor de mana si a oprit-o. Vadit stanjenit, premierul roman s-a fastacit putin pe podium, apoi a stat drept in timp ce asculta imnul national al Croatiei.

O alta gafa facuta de prim-ministrul Romaniei, vineri, a fost la finalul conferintei comune de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Dupa ce si-au sustinut declaratiile, premierul roman a vrut sa faca o poza cu Andrej Plenkovic, asa ca l-a intrebat: "Make a photo?".

Verbul folosit in aceasta sintagma este "take", sub nicio forma "make", deci variante corecte ar fi: "Shall we take a photo?", "Do you want to take a photo?" etc.

Momentul "Make a photo?" poate fi urmarit la minutul 30:30.

Avand in vedere aceste noi gafe memorabile ale Vasilicai Dancila, in alta umbra putem vedea declaratia lui Liviu Dragnea de azi, care o compara cu omologul sau croat, care se afla in vizita oficiala in tara noastra si care "merge liber prin lume, poate avea intalniri oficiale, poate discuta liber, incearca sa promoveze interesul tarii lui".

Amintim ca acestea nu sunt primele greseli gramaticale sau de exprimare ale prim-ministrului Dancila.

Iata mai jos alte cateva exemple:

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
Dan Tanasă, deputatul AUR susţine că demiterea şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Ionuţ Lupu, după doar două luni de mandat, din cauză că ar fi blocat...
Ludovic Orban, despre comasarea alegerilor: "Am auzit că vor să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul"
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri, 21 februarie, despre comasarea alegerilor, că a auzit că guvernul vrea să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce...
#Dancila gafe premier Croatia, #greseli Dancila premier Croatia , #premier