Inca o sedinta pentru Guvernul demis. Dancila ar putea sa mai aprobe niste plati

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 08:55
7165 citiri
Inca o sedinta pentru Guvernul demis. Dancila ar putea sa mai aprobe niste plati
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

O noua sedinta de guvern are loc luni, la 11 zile de cand Executivul PSD a fost demis in Parlament prin motiune de cenzura.

Saptamana trecuta, Viorica Dancila anuntase ca cel mai probabil in aceasta sedinta va aproba un act normativ pentru achitarea facturilor pentru toate proiectele derulate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

"Am promis ca vom achita facturile pe PNDL 1 si PNDL 2 si vom achita toate facturile, astfel incat toti cei sa isi duca la bun sfarsit investitiile, indiferent de culoarea lor politica", a afirmat Viorica Dancila, luni seara, la Romania TV.

Liderul PSD a precizat ca problemele referitoare la buget sunt responsabilitatea viitorului Executiv.

Pe ordinea de zi anuntata de Guvern nu figureaza insa actul normativ, dar el poate aparea, cum ne-a obisnuit Executivul PSD, pe ordinea de zi suplimentara.

Pe agenda sunt 4 proiecte de hotarare de guvern si un memorandum.

Astfel, va fi aprobat Amendamentul convenit intre Guvernul Romaniei si Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei la Acordul de imprumut pentru Proiectul privind realizarea legaturii retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda Otopeni-Bucuresti.

Celelalte trei proiecte se refera la modificari in inventarul bunurilor din domeniul public. Sunt vizate bunuri din portofoliul MApN situate in judetele Tulcea, Ilfov, Brasov, Constanta, Bihor, Iasi, Botosani, Mehedinti, Braila, Vaslui, Galati si Bucuresti.

Un alt proiect de hotatare vizeaza actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri dupa ce au fost reevaluate, iar al treilea se refera la inscrierea in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor constructii si darea acestora in administrarea Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu.

Memorandumul se refera la notificarea reprezentantilor Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) in cadrul delegatiei Romaniei la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene pentru perioada 2020-2025.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dancila Guvern demis sedinta bani publici, #sedinta Guvern Dancila 21 octombrie 2019 , #premier