Iresponsabilitatea politicii externe a regimului pesedist

Joi, 24 Ianuarie 2019, ora 18:47
4786 citiri
Iresponsabilitatea politicii externe a regimului pesedist
Foto: site Guvern

Cum se articuleaza relatiile Romaniei dragniote cu Republica Moldova? Dar politica externa a regimului Dragnea? Patru cuvinte le carcaterizeaza. Sunt comice, inexistente, iresponsabile. Si tradatoare.

De ziua Unirii e posibil ca unii romani, care n-au cum sa se arate zilnic indurerati de soarta plahotnicizatei Basarabii, sa se intrebe ce politica face Romania dragniota, aflata, in fine, la carma UE, fata de tragedia Moldovei contemporane, resovietizate de prorusi.

La o luna inaintea prezumtivelor "alegeri" moldovene oare pe cine sustine Bucurestiul? Partida Kremlinului? Sau, ca prin minune, e de partea singurei tabere pro-europene credibile si democratice din fosta republica sovietica, supusa ca si in Romania Ciolos unui asalt fara precedent de maculari si dezinformari, menite sa-i discrediteze pe cei mai plauzibili oameni poltici?

Dar cum sa fie regimul dragniot de partea Maiei Sandu? Sau a lui Andrei Nastase? Raspunsul nu e greu de ghicit. Cleptocratiei postcomuniste de extractie teleormaneana mult ii aduce vorba dulce fata de regimul oligarhic Plahotniuc-Dodon. Caci e un regim care seamana leit cu cel dragniot.

Are in frunte un binom instapanit peste oligarhia kaghebista, peste intreaga clasa politica si justitie moldoveneasca. Iar binomul cu pricina e mester in a mima cu succes si prezenta la putere (pe care o detine, in ultima instanta, Putin) si in opozitie, in care se afla realiter doar Maia Sandu, Andrei Nastase, partidele lor si Blocul "Acum".

Eurodeputatul roman Cristian Preda nu s-a multumit sa suspecteze regimul dragniot de perpetuare a nefacutelor lui in materie de raporturi fata de Republica Moldova. Aflat in capitala Europei spre a-si prezenta prioritatile diplomatice in calitate de reprezentant al presedintiei romane a UE, (care nu includ interesul fata de Balcanii de vest, desi extinderea UE ar trebui sa fie subiectul extern prioritar al presedintiei rotative) Melescanu s-a vazut nevoit, spre iritarea lui, sa raspunda unor intrebari. Preda l-a chestionat in legatura cu intentia sa de a "imbratisa si-n urmatoarele sase luni tezele lui Plahotniuc, asa cum a facut in decembrie, cand a blocat adoptarea unei pozitii a Consiliului despre deriva democratiei moldovenesti. A raspuns ca el nu sustine persoane, ci institutii".

Tradare mai clara a intereselor nationale romanesti in Moldova si inchinaciune mai adanca in fata oligarhiei basarabene de obedienta moscovita nici ca se putea din partea unui regim care, altminteri, nu pierde nicio ocazie sa se bata in piept cu pumni ultranationalisti.

In mod vadit, pentru ex-nomenclaturistul Melescanu, zis si "fantoma securista", vesnicul ministru postdecembrist ajuns, din comunist, liberal marca ALDE, tradarea n-are mai multe taine decat computerul pentru copiii nascuti cu tastatura in mana. Acum i-a tradat pe israelieni, socandu-i rau.

Caci Melescanu i-a dezavuat si pe liderul nominal al executivului, roman, Dancila, si pe liderul de facto al tarii cand a negat, mai nou, in Parlamentul European, ca guvernul roman ar avea (asa cum au promis, ori sugerat repetat) vreo intentie de a muta ambasada romana de la Tel Aviv la Ierusalim.

E Melescanu un comic vestit al ecranului? Sau pur si simplu confuz? L-a apucat subit o criza de Alzheimer? Sau crede ca si-a facut datoria fata de neam si omenire stropsindu-se la nemti in repetate randuri, ca sa-i faca placere cleptocratului-sef in lupta regimului pesedist cu presedintele Iohannis?

Demisia cui s-o cerem?

Ce naivi sunt cei sperand ca tradarile si inenarabila neghiobie ale mai-marilor pesedisto-aldeisti sa se opreasca aici. Or, limite ele nu au. VV Dancila a preluat tot la Bruxelles stafeta de la Melescanu, promitand sprijinul guvernului roman pentru, citez, "combaterea negationalismului si a Holocaustului", sic. Ca prinsa de entuziasmul luptei, premiera vrea sa combata Holocaustul, e laudabil. De ce sa-i luam in nume de rau faptul ca nu stie, fiindca la Videle poate inca nu s-a aflat, ca a intarziat cu aproape 80 de ani in tentativa de a combate Holocaustul? De ce sa nu-i elogiem impulsul de a se situa de partea buna a istoriei si sa-i luam Veorichii in nume de rau faptul ca nu stie, fiindca la Videle poate inca nu s-a aflat, ca a intarziat vreo 80 de ani in tentativa de a combate Holocaustul?

Si-apoi VV Dancila e intr-o companie selecta. In fond, s-au gasit si in Pacific destui japonezi sa combata manu militari pe americani la decenii de la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial!

Si intrucat e notoriu ca-i certata serios cu limba ei materna, n-ar trebui sa i se reproseze prea dur nici faptul ca, in lipsa de un lexic adecvat, a inventat cuvantul "negationalism". Nelalocul ei ar fi cruzimea si in reactie la faptul ca, in calitate de sefa a guvernului Romaniei, (pentru perplecsi sa precizam ca e vorba nu de Irinuca lui Liviu, ci de mamita-eroina, Dancila) pesedista cu manta de pavian a mai facut-o o data grav de Oaea lui Daea in occident. Caci Dancila i-a fagaduit sefului NATO, Stoltenberg, ca va "aloca prioritate descurajarii Aliantei (nordatlantice) ". Citez din limba de lemn inlocuind romana in Europa: "Consolidarea posturii de aparare si descurajare a Aliantei, in ansamblul sau, ramane o prioritate care necesita eforturi sustinmute din partea tuturor aliatilor".

E, oare, inutil sa-i cerem, asadar, sa demisioneze, fiinca mamita eroina ne-a asigurat la latrinele conducand tara (si prin urmare si Europa, neoficial) ca n-o va face? Atunci demisia cui s-o cerem? A infractorului Dragnea, care o trage de sfori dar n-are timp si minte sa dea dispozitii diplomatice daca nu-i servesc direct interesele de penal? Demisia Papei, pentru ca, desi latino-american, pare mai interesat de tragedia refugiatilor musulmani decat de a nefericitilor venezueleni?

In fata catastrofei venezuelene au luat pozitie si SUA si Canada, ba chiar si liberalii europeni (cu exceptia lui Melescanu) . Doar Federica Mogherini si mai ales conducerea romana a UE tac, in loc sa recunoasca, la fel ca atatea state civilizate ale lumii, noua presedintie interimara a lui Juan Guaido, speranta Venezuelei tiranizate de national-comunistii lui Maduro. Ne mira aceasta proba de iresponsabilitate antidemocratica a Romaniei pesedizate, care pariaza pe trecut, in loc sa mizeze pe viitor si libertate? Ne mira incalcarea flagranta a intereselor romanesti de catre statului national-securist? Deloc. Caci de partea lui Maduro si impotriva democratiilor s-au plasat prietenii eterni ai PSD, ai tiraniilor si extremistilor de pretutindeni. In speta ex-Kaghebistul Putin si islamistul Erdogan.

Petre M. Iancu

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Dancila Holocaust Bruxelles, #relatii Romania Moldova, #Dancila gafe politica externa , #premier