Liderul socialistilor europeni, dupa ce s-a intalnit cu Dancila: Sunt multumit de reluarea dialogului

Marti, 04 Iunie 2019, ora 21:46
3514 citiri
Liderul socialistilor europeni, dupa ce s-a intalnit cu Dancila: Sunt multumit de reluarea dialogului
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Sergei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), a declarat, marti, ca este multumit de reluarea dialogului cu premierul Viorica Dancila, in calitatea sa de presedinte interimar al PSD, dupa ce PES a inghetat relatiile cu social-democratii din Romania la inceputul lui aprilie.

"Astazi (marti-n.red.) am fost multumit de reluarea dialogului cu Viorica Dancila, in calitatea ei de prim-ministru al Romaniei si noul presedinte interimar al PSD, ca urmare a deciziei PES de a ingheta relatiile cu PSD la inceputul lunii aprilie", a transmis Sergei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor si Democratilor Europeni, potrivit unui comunicat emis de PES.

Potrivit comunicatului, la intalnirea de marti cu premierul Dancila, social-democratii europeni au reafirmat ca statul de drept in Romania nu poate fi compromis.

Sergei Stanisev a afirmat ca primele semne ale dialogului dintre seful guvernului de la Bucuresti cu Executivul european sunt pozitive.

"Asa cum familia noastra politica a enuntat constant in mod clar, angajamentul constructiv cu Comisia Europeana este esential. Primele semne sunt pozitive si asteptam cu nerabdare o relatie de lucru reinnoita intre Guvernul Romaniei si prim-vicepresedintele Frans Timmermans pentru a adresa ingrijorarile privind statul de drept", potrivit sursei citate.

Stanisev a spus ca relatia dintre PES si PSD este pe agenda urmatoarei reuniuni a conducerii gruparii europene, moment in care social-democratii europeni vor lua in considerare urmatorii pasi.

"Asa cum a fost anuntat, relatia PES cu PSD este pe agenda urmatoarei reuniuni a presedintiei, iar atunci vom acorda timpul necesar pentru a analiza progresul initial pozitiv facut de noua conducere PSD si sa luam in considerare urmatorii pasi", a spus acesta, conform comunicarii.

Conducerea gruparii europene a social-democratilor se va reuni pe 27 iunie.

Dupa intrevederea de marti dintre premierul Viorica Dancila si presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, respectiv Frans Timmermans, Executivul de la Bruxelles a emis un comunicat de presa continand acelasi mesaj, in engleza, cu cel emis prin comunicat de Guvernul Romaniei.

Potrivit comunicatelor, Jean-Claude Juncker si Frans Timmermans au salutat abordarea europeana a prim-ministrului Viorica Dancila si sprijinul Guvernului Romaniei pentru proiectul european, precum si dorinta de a continua colaborarea stransa cu Comisia Europeana.

"Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat angajamentul Guvernului Romaniei de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar si reluarea imediata a dialogului in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, cu scopul de a inregistra progrese in reformele din sistemul judiciar si in lupta impotriva coruptiei.

Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul Comisiei Europene de a lucra in stransa cooperare cu autoritatile romane pentru a gasi solutii in privinta aspectelor legate de statul de drept si pentru a relua progresele in cadrul MCV", mai arata comunicatul Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#lider PES discutii Dancila , #premier
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Daca esti multumit, ia-o acasa, ceafa groasa de corupt de bulgar !