Masaj cu happyend protocronist

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 16:22
5327 citiri
Masaj cu happyend protocronist
Foto: Arhiva Ziare.com

Va zic liber si nesilit cu hartia in mana ca sa nu spun prostii, ca Romania si-a realizat visul iliescist, asa cum Rusia l-a materializat pe cel comunist. Ca modele de originalitate democratica ar putea salva si Europa.

Caci nici Franta si nici Germania nu sunt departe. Presedintii ambelor tari vad Europa si democratia occidentala in grav pericol. Asta, pesemne, pentru ca sunt surzi si orbi la calitatea mesianica de izbavitor al natiei, al Europei si al democratiei-eliberate-de-securistii-statului-paralel, pe care si le aroga regimul Dragnea, cu "Slugarel" in functia de ministru al Justitiei.

Ca, in timp ce-l someaza viforos pe Viktor Orban sa-si bage mintile populiste in cap si sa-si faca o profesiune de credinta crestin-democrata, sunt lovite de mutenie si cecitate cu privire la colosalele inovatii romanesti ale statului de drept, e treaba Frantei si Germaniei.

Elogii "partidului care e-n toate" i se cuvin, in schimb, social-democratiei germane. E vorba de partidul presedintelui Germaniei, Steinmeier, o formatiune care, pe dric fiind la capitolul simpatii, are prea mari nevoi in viitorul Parlament European, ca sa nu ezite sa se dezica de PSD spre a salva macar o bruma din reputatia grav avariata, azi, a partidului socialist european.

Dar hai sa nu fim carcotasi. N-ar fi prima oara cand un Vest interesat, semet si nerecunoscator intarzie nejustificat sa recunoasca meritele extraordinare ale est-europenilor. Cei din urma, net mai modesti, nu uita cele doua puteri europene. Pe prima a evocat-o dragastos inenarabilul premier al Romaniei, Dancila, un sef de guvern cu care chiar nicio tara din lume nu se poate lauda, de vreme ce Viorica Vasilica e autorul, adult, al unei limbi proprii, nemaipomenite, numite dancileza.

In acest grai fara egal, necrutator de original, intrupand idealurile Romaniei protocroniste, Dancila si-a exprimat convingerea, de asemeni solitara in Europa si in lume, ca Franta ar fi laudat programul de guvernare pesedist.

"Am citit cu interes scrisoarea presedintelui Macron", a afirmat coafura de pavian, vorbind liber sau de pe hartie, "ca sa nu spuna prostii", cum, cu o sinceritate din nou unica in analele politice si istorice globale, a avertizat ea ca risca sa se intample.

A dovedit astfel, indubitabil, ca stie sa citeasca. Apoi, spre a-si sublinia, in continuare, si importanta de "premiera" si de "academiciana de renume mondial", dancileza si-a comutat discursul, plasandu-l in pluralis maiestatis: "O salutam" - e vorba de scrisoarea lui Macron, desigur -, "din prisma preocuparii pentru viitorul Europei.

Toate aceste pozitionari arata ca programul de guvernare al coalitiei PSD-ALDE pentru marirea salariilor, pensiilor"... etc e "cel corect".

La atata nepopulista corectitudine citita de pe hartia plasata in dreptul sforilor miscate de ventrilocul Liviu Dragnea intre doua incercari de flexibilizare a Lgilor Justitiei sub ochii siderati ai magistratilor romani, ce alta reactie inteleapta se poate avea in afara de o netarmurita admiratie?

Patrunsi de stima si mandrie ca ne conduce doamna-n ie, nu putem decat sa-i recomandam lui Emmanuel Macron, care a deplans anchiloza Europei, o repriza de reconfortant masaj thailandez. Si sa ia exemplu de la extraordinara mobilitate politico-juridica a socialistei cleptocratii dragniote.

Ca la noi la nimenea

Sigur ca dancileza nu epuizeaza lista originalitatilor carpato-danubiene-pontice, un spatiu despre al carui regim al sutilor de o desavarsita orginalitate democratica doar rau-voitorii afirma ca ar fi inspirat de Ion Iliescu. Sau de alti tirani, ceva mai proaspeti, gen Putin, Xi si Erdogan. In fapt, incepe sa semene mult si cu regimuri salvationiste, precum cel persan ori venezuelean. Dar, iar, ca la noi la nimenea.

Nici macar aceste tari nu dispun, ca Romania, de o justitie mult mai egala decat altele, sub forma unei sectii de investigatie a magistratilor, un soi de politie politica a ministrului Justitiei, caruia bine i-ar sedea sa i se zica "Slugarel de grup infractionel".

Nici macar aceste tari n-au tribunale care, nedumerite rau de propria legislatie penala, sa adreseze repetate intrebari si implorari de indrumare Curtii Europene de Justitie cu privire la MCV, la sectia pentru investigarea magistratilor si la numirea provizorie a sefilor Inspectiei Judiciare prin intermediul unei ordonante de urgenta.

Vezi si Magistratii romani sesizeaza pentru a patra oara CJUE cu intrebari privind MCV si sectia Adinei Florea

Lista inventiilor si inovatiilor dragniote nu se opreste, fireste, la astfel de realizari fabuloase. Cum e un premier care spune lucruri corecte citindu-le de pe hartie. Ea include ministri ai invatamantului dusi cu capul si dascali de romana agramati, alunecand pe "patinuar". Jandarmi, care apara hotia si cleptocratia de cetateanul "prostit de statu' paralel" sa vrea ca legea sa fie egala pentru toti, care deci trebuie batut si gazat pana ce se va fi desteptat.

Precum si boacane di granda, cum e dezavuarea externa stridenta, cu surle si trambite, de catre oficialii patriei sale, a singurului magistrat activ cu o justificata reputatie europeana de care dispune tarisoara. Una altminteri bogata in genii plecate si experti emigrati, toti entuziasmati, desigur, de sansele de realizare personala in originala cleptocratie.

Asa stand lucrurile, pe cine sa mire ca un actor eminent ca Victor Rebengiuc afirma ca nu stie "cine ne conduce". Si ca nu intelege "ce se intampla in tara asta, in momentul de fata". I-a explicat mai tanarul sau confrate, Marius Manole, care a relevat ca "tara e adusa in faliment pentru ca un singur om sa scape de puscarie" si ca "nu se poate sa ne tragi inapoi cu 20 de ani". Ei, as! Cum nu se poate?

Dar Marius Manole se insala. Tara nu e trasa inapoi cu 20, ci cu vreo 75 de ani. La 6 martie 1945 se instala in Romania primul guvern criptosovietic sub conducerea unui premier-marioneta, numit Petru Groza. Sau poate chiar cu 90 de ani.

In 1938, Romania adopta prima legislatie antisemita in Europa de dincolo de granitele germane, dupa ce trecuse sub comanda guvernului Goga-Cuza, iar miscarea celui din urma, originala si ea, introdusese inaintea nazistilor zvastica in istoria politica europeana.

In rastimp insa ne alarmeaza nu originala putere. Protocronisti cum am redevenit, ne obsedeaza stupidele declaratii neoriginale, de hipster stangist, plagiate dupa manifestul partidului comunist, ale unei tinere care, ca sa se evidentieze cu orice pret, s-a situat, pe Facebook, in chestiunea proprietatii, in siajul mostenirii lui Karl Marx. Daca tacea, filosoafa ca guraliva Dancila devenea.

Sa-i luam deci capul lui Motoc, spre a-l masacra pe Ciolos, lasandu-l intact pe al regimului dragniot. Inca putin masaj pe creier cu happyend protocronist si vom inceta sa vrem sa piara capra vecinului. Ii vom dori vecinului sa-si dea obstescul sfarsit ca sa-i puteam lua capra linistiti.

Petre M. Iancu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dancila scrisoare Macron, #Romania Macron Dragnea , #premier
Comentarii