Mihai Fifor, despre Viorica Dancila: Cea mai buna propunere pe care PSD putea sa o faca

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 16:22
3939 citiri
Mihai Fifor, despre Viorica Dancila: Cea mai buna propunere pe care PSD putea sa o faca

Mihai Fifor, presedintele Consiliului National al PSD, a declarat, marti, ca Viorica Dancila este cea mai buna propunere pe care partidul putea sa o faca in acest moment.

"Viorica Dancila are anvergura internationala, este liderul parlamentarilor europeni romani, este un om care a dovedit intotdeauna probitate morala, niciodata nu a putut fi contestata profesional. Eu cred ca este cea mai buna propunere pe care PSD putea sa o faca", a precizat Fifor, dupa sedinta CExN al PSD.

Pe de alta parte, Fifor a sustinut ca nu a avut o discutie cu presedintele Klaus Iohannis pe tema desemnarii lui ca premier interimar.

"Nu, nu am o discutie cu presedintele Romaniei. Pe mine m-a interesat sa am o discutie in cadrul partidului, sunt om de partid. Eu, deocamdata, o sa merg la Guvern", a punctat Fifor.

In context, mai multi lideri social-democrati au salutat decizia luata in CExN de a o propune pe Viorica Dancila pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru.

Rodica Nassar, liderul PSD sector 2, a declarat ca propunerea ca Viorica Dancila sa fie urmatorul prim-ministru a fost sustinuta in unanimitate in CExN.

"Viorica Dancila este o femeie echilibrata, de partid, o colega veche, care a fost sustinuta in unanimitate in CExN", a spus Nassar.

Intrebata daca nu ar fi timpul sa se puna capat schimbarii premierilor, ea a spus ca acesta este motivul pentru care s-a optat pentru ca o femeie sa ocupe aceasta functie.

Adrian Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale, a caracterizat-o pe Viorica Dancila ca fiind un om cu foarte multa experienta politica, cu vechime in partid si pe "linia cu Bruxelles-ul".

"Sunt convins ca doamna Viorica Dancila va avea o colaborare foarte buna cu PSD, care a propus-o si desemnat-o ca premier din partea PSD. Sunt convins ca va comunica foarte bine cu presedintele partidului, va colabora foarte bine cu partidul. Sunt convins ca aceasta colaborare constructiva pe care o va avea cu partidul, cu Comitetul Executiv al partidului, care e o forma colectiva de conducere, va fi una constructiva si benefica in interesul cetatenilor", a sustinut Gadea.

Gabriel Zetea, presedintele CJ Maramures, a spus ca este imbucurator faptul ca intr-un timp atat de scurt s-a venit cu o varianta care sa fie agreata de catre aproape unanimitatea colegilor.

Intrebat daca a contat ca Viorica Dancila este din Teleorman, Zetea a raspuns negativ.

"Nu are absolut nicio relevanta, a contat foarte mult experienta europeana pe care doamna Viorica Dancila o are, legaturile pe care le are cu organizatiile judetene, turneele pe care le-a facut in tara pentru a sustine proiectele fiecarui judet, la Bruxelles", a spus Zetea.

Amintim ca Mihai Tudose si-a dat demisia din functia din premier si in locul sau interimar a fost numit Mihai Fifor. Marti la amiaza, Comitetul Executiv al PSD a decis sa mearga miercuri la Cotroceni cu propunerea de premier in persoana Vioricai Dancila, presedintele Organizatiei de femei a PSD si liderul europarlamentarilor social-democrati.

Orban critica nominalizarea lui Dancila: Nu mai putem lasa destinul natiunii romane pe mainile tribului de Teleorman

Cine este Vasilica Viorica Dancila, propunerea PSD pentru premier: Vine din Teleorman si a studiat Forajul Sondelor

Citeste si:
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul...
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, pentru o diferenţă de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită....