Nu sunt bani pentru bursele copiilor. Dancila ii iubeste, dar se invarte in jurul cozii si da vina pe primari. A mintit Teodorovici?

Marti, 11 Iunie 2019, ora 17:15
10250 citiri
Nu sunt bani pentru bursele copiilor. Dancila ii iubeste, dar se invarte in jurul cozii si da vina pe primari. A mintit Teodorovici?
Foto: Digi24 TV

Premierul Viorica Dancila spune ca iubeste copiii, a fost si cadru didactic, iar guvernul PSD a majorat bursele si alocatiile, dar banii sunt asigurati de administratia locala, iar primarii au semnat pentru acest buget fara sa semnaleze nimic rau la momentul oportun.

Reactia a venit in contextul in care copiii intra in vacanta de vara fara sa isi primeasca bursele alocate, iar primarii dau vina pe Guvern, care a transmis administratiei locale responsabilitati suplimentare fara sa dea si banii necesari.

Intrebata in conferinta de presa daca stie ca bursele pentru copii nu mai sunt platite de luni de zile, Viorica Dancila a incercat mai intai sa se eschiveze.

"Am fost cadru didactic, iubesc copiii, bursele pentru noi au reprezentat o prioritate. Acest guvern a crescut prin OUG bursele si alocatiile, dar bursele sunt date de administratia locala.

Am avut azi o intalnire cu toti primarii de sector, cu primarul Capitalei. Sa vedem cum o sa facem rectificarea bugetara. In perioada urmatoare, ne vom intalni si cu primarii din municipii si orase", a declarat Dancila.

Cand jurnalistul care o intrebase i-a replicat ca primarii spun ca vina apartine Guvernului, premierul Dancila a precizat ca i-a cerut ministrului de Finante sa analizeze problema.

In ceea ce il priveste pe Robert Negoita, vicepresedinte al PSD si presedinte al Asociatiei Municipiilor, care sustine acuzatiile primarilor la adresa Guvernului, Viorica Dancila a afirmat ca edilul "este putin cam pesimist".

"Vede totul in negru, vede falimentul.. Noi suntem putin mai realisti, acolo unde sunt probleme rezultatul dialogului este important", a comentat sefa Executivului.

Pentru ca jurnalistul a insistat, amintindu-i ca toti sefii de asociatii ale primarilor, de municipii, orase sau comune, sustin la unison ca Guvernul i-a pacalit, transferand obligatii fara sa transfere si resurse, Viorica Dancila a incercat, de asemenea, sa aplaneze conflictul.

"Cine munceste mai si greseste, pot fi anumite lucruri care nu sunt corecte, incercam sa le remediem. Reamintesc unora dintre primari ca au semnat pentru acest buget si atunci nu au semnalat nimic. Cred ca trebuie sa avem o alta abordare, deschisa, sa avem dialog", a afirmat Viorica Dancila.

Jurnalistul nu s-a lasat si a insistat spunand ca primarii care au semnat "spun ca au fost mintiti - ei au semnat un document si Guvernul a schimbat apoi datele" din buget.

"Cred ca trebuie sa demonstreze acest lucru, iar la intrebare trebuie sa va raspunda dl ministru Teodorovici", a replicat Viorica Dancila.

Intrebata de un alt jurnalist daca Eugen Teodorovici ar trebui sa plece din Guvern in cazul in care se va dovedi ca a schimbat datele din buget, Viorica Dancila s-a eschivat din nou, spunand: "Nu cred ca ar fi facut asa ceva".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Dancila burse copii, #Dancila buget primarii , #premier