Opozitia critica discursul lui Dancila din PE: S-a comportat ca o persoana isterica. Liderilor europeni le pasa mai mult de Romania

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 17:14
4232 citiri
Opozitia critica discursul lui Dancila din PE: S-a comportat ca o persoana isterica. Liderilor europeni le pasa mai mult de Romania
Foto: Arhiva Facebook/ PSD

Dupa discursul sustinut de premierul Viorica Dancila in Parlamentul European, unde a avut loc o dezbatere despre statul de drept din Romania, politicienii din Opozitie au inceput sa reactioneze, aducand critici dure prim-ministrului.

Dezbaterea de astazi din plenul Parlamentului European a aratat, in mod clar, incapacitatea actualului Guvern de a furniza vreun argument care sa justifice demersurile majoritatii PSD-ALDE impotriva independentei justitiei, a statului de drept si a drepturilor si libertatilor cetatenilor romani, afirma liderul PNL, Ludovic Orban.

Presedintele PNL spune ca, in pofida tentativelor repetate de incalcare a recomandarilor din MCV, a solicitarilor exprimate de Comisia Europeana si de celelalte institutii europene, prim-vicepresedintele Comisiei, Frans Timmermans, a mai dat astazi o sansa Romaniei,aratand ca exista o singura cale care poate sa fereasca Romania de sanctiuni - aceea de a se conforma acestor solicitari si recomandari.

"In aceste conditii reiau solicitarea mea: primul lucru pe care trebuie sa-l faca actuala putere politica de la Bucuresti este sa suspende intrarea in vigoare a modificarilor la Legile Justitiei. Acest lucru este imperios pana la adoptarea raportului final al Comisiei de la Venetia si al celui privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Totodata solicit si punerea in acord a Legilor Justitiei cu observatiile celor doua organisme. Oficialii guvernamentali romani sa se trezeasca la realitate, sa renunte la atitudinea ostila fata de organismele europene si sa conlucreze, in mod real, cu reprezentantii Comisiei Europene. In acest moment orice incercare marca PSD-ALDE de a umbla cu 'cioara vopsita' prin Europa creeaza grave prejudicii Romaniei", transmite Orban, printr-un comunicat de presa.

El aminteste ca PNL a solicitat insistent autoritatilor de la Bucuresti sesizarea Comisiei de la Venetia asupra modificarilor aduse Legilor Justitiei, Codului Penal si Codului de Procedura Penala, iar PSD-ALDE a refuzat in repetate randuri aceasta solicitare, ignorand inclusiv recomandarile Comisiei Europeane.

USR: Liderilor europeni le pasa de Romania mai mult decat alesilor

La randul sau, Uniunea Salvati Romania saluta pozitia liderilor europeni si a membrilor grupurilor politice in cadrul dezbaterii privind statul de drept in Romania din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, adaugand ca acestia au aratat ca le pasa de Romania mai mult decat o fac alesii din coalitia de guvernare.

"Ca si in Comisia LIBE, liderii europeni au aratat ca le pasa de Romania mai mult decat o fac alesii din coalitia de guvernare. Mesajele transmise de prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans arata preocuparea fata de tendinta de indepartare a Romaniei de valorile europene si de traseul autoritarist pe care coalitia de guvernare il vrea instaurat in numele unei pretinse reforme in justitie", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Uniunea Salvati Romania.

Senatorul USR Radu Mihail, prezent la dezbaterea din PE, a opinat ca prim-ministrul Viorica Dancila a mers la Strasbourg "cu mesajele primite" de la presedintele PSD, Liviu Dragnea "ca sa traga la raspundere" Uniunea Europeana.

"Premierul a avut un discurs anti-UE si sfidator la adresa institutiilor europene pentru a apara coruptia din Romania si a fost aplaudata la scena deschisa de extremistii anti-europeni.

Dimensiunea manipularii incercate astazi de reprezentantii de PSD-ALDE a atins cote care au determinat inclusiv o distantare evidenta din partea grupului social-democrat din PE fata de PSD", a sustinut senatorul.

Conform USR, UE isi doreste o Romanie in sanul familiei europene, insa "in joc sunt valorile europene, democratia, statul de drept si chiar viitorul edificiului european".

Tomac: Dancila s-a facut de ras, s-a comportat ca o isterica

Si presedintele PMP Eugen Tomac a criticat discurul lui Dancila din PE, acesta spunand ca premierul s-a facut inca o data de ras, de data aceasta in fata intregii Europe.

"S-a comportat ca o persoana isterica, deformand realitatea, prezentand cu buna stiinta informatii false doar pentru a-l salva pe Liviu Dragnea.

A mintit cu nerusinare ca milioane de romani s-au aflat sub ascultare. Mai avea putin si sustinea ca serviciile i-au ascultat si pe Manfred Weber si Frank Timmermans, la un loc cu intreaga Europa", a scris Tomac pe Facebook.

In plus, presedintele PMP spune ca Dancila a mintit in PE si ca si-a demonstrat "ticalosia" prin afirmatia privind Jandarmeria.

"Viorica Dancila si-a dovedit ticalosia prin afirmatia ca Jandarmeria a procedat corect in interventia de la protestul din 10 august, uitand sa pomeneasca de cele peste 500 de plangeri penale ale persoanelor gazate si batute la ordinul politic al PSD. Este inca o minciuna care arata cat de mic poate fi un Prim-ministru de carton, papusat individ fara scrupule si disperat ca va plati pentru toate faradelegile comise.

PSD a distrus orice sansa a Romaniei de a scapa de MCV si de a intra in Schengen inca de la suspendarea Presedintelui Basescu in 2012. Prin actiunile sale de acum, inclusiv prin discursul isteric al Vioricai Dancila, este continuata strategia de subrezire a statului si a imaginii Romaniei in Europa.

Romania are nevoie de un Premier care sa-i apere interesele cu argumente si sa promoveze mai mult integrarea in Uniunea Europeana, nu sa defileze cu un discurs scris la ceas de seara de Valcov si Dragnea", a conchis Tomac pe reteaua sociala.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#discurs Dancila PE , #premier