PNL o cheama pe Dancila la Ora premierului pentru o dezbatere pe OUG 114

Marti, 19 Februarie 2019, ora 15:38
1997 citiri
PNL o cheama pe Dancila la Ora premierului pentru o dezbatere pe OUG 114
Foto: Arhiva Ziare.com

PNL declara "razboi total" impotriva OUG 114/2018 si solicita audierea premierului Viorica Dancila in Camera Deputatilor, la "Ora prim-ministrului", pe data de 4 martie, a anuntat liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan.

"PNL declara razboi total impotriva 'ordonantei lacomiei' Guvernului Dancila si o cheama pe Viorica Dancila la audieri in Parlament la 'Ora prim-ministrului'. Am inregistrat astazi (marti - n.red.) solicitarea ca prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, sa vina la audieri in plenul Camerei Deputatilor, tocmai pentru ca dorim sa purtam o dezbatere fundamentata care sa conduca la oprirea Ordonantei 114.

Sunt mai multe formule prin care se poate ajunge la inlaturarea OUG 114 si a efectelor acesteia. O solutie si cea mai la indemana ar fi ca prim-ministrul, secondat de autorii morali ai acestei ordonante, domnii Dragnea si Valcov, sa decida emiterea unei ordonante de urgenta care sa anuleze 'ordonanta lacomiei'.

Asta ar insemna vointa politica din partea Guvernului care a decis emiterea acestei OUG, deci sperantele sunt mici. A doua varianta pe care putem sa o generam in urma audierii premierului in plenul Camerei ar fi ca aceasta ordonanta sa treaca in procedura de urgenta prin dezbatere si sa fie respinsa", a afirmat Turcan, marti, la Parlament.

Ea a adaugat ca PNL a propus ca premierul sa vina pe 4 martie in Parlament.

"PNL considera vital ca aceasta ordonanta sa fie oprita, pentru ca efectele se vor simti in toate categoriile sociale, fiecare cetatean al acestei tari va fi obligat sa plateasca taxe si impozite la nivelul maxim, fiecare cetatean va ajunge sa plateasca facturi mai mari la energie electrica, gaze si energie termica, fiecare roman care are imprumuturi la banci va ajunge sa plateasca mai mult pentru creditul luat si, de asemenea, sa sufere consecintele restrangerii creditarii, fiecare roman va ajunge sa plateasca abonamente mai mari pentru tv, internet si alte sisteme de comunicatii, fiecare roman care si-a pus speranta ca va avea o siguranta in privinta pensiei pe care o va lua isi vede naruit acest vis, intrucat ordonanta distruge Pilonul 2 de pensii, pentru ca toti agentii care in momentul de fata administreaza fondurile de pensii vor fi inlaturati si vom ajunge la nationalizarea banilor din Pilonul 2 de pensii", a sustinut Raluca Turcan.

Citeste mai multe despre efectele OUG 114:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ora premierului Viorica Dancila , #premier