Presedintele Comisiei Europene i-a scris lui Dancila: UE nu ar fi completa fara Romania

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 21:05
5067 citiri
Presedintele Comisiei Europene i-a scris lui Dancila: UE nu ar fi completa fara Romania

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, i-a transmis marti un mesaj premierului Viorica Dancila in care a felicitat-o pentru functia nou-obtinuta si a precizat ca Uniunea Europeana "nu ar fi completa fara Romania", iar "Romania nu ar fi completa" fara valorile europene.

"As vrea, atat personal, cat si in numele Comisiei Europene, sa va felicit pentru numirea in functia de prim-ministru al Romaniei", i-a transmis Jean-Claude Juncker marti Vioricai Dancila.

"Asa cum am spus in discursul despre Starea Uniunii rostit in septembrie, Uniunea Europeana nu ar fi completa fara Romania. As adauga faptul ca Romania nu ar fi completa fara ancora constanta pe care valorile europene o reprezinta pentru cetatenii tarii, pentru societatea si economia tarii.

Comisia Europeana va ramane partenerul dumneavoastra constant si de incredere in promovarea acestor valori si in inregistrarea de progrese in toate domeniile in care sunt necesare progrese", afirma Jean-Claude Juncker in scrisoarea trimisa premierului Romaniei, potrivit Mediafax.

Mesajul subtil al lui Juncker a venit in completarea celui mult mai direct al presedintelui Consiliului European, Donald Tusk. Acesta i-a spus lui Dancila, in mesajul de felicitare, ca respectarea "normelor statului de drept si progresele ireversibile in combaterea coruptiei, in conformitate cu asteptarile mari ale societatii romanesti, raman esentiale in a asigura ca toti cetatenii Romaniei pot beneficia in totalitate de toate oportunitatile oferite de apartenenta la Uniunea Europeana".

Citeste aici scrioarea trimisa de Tusk Guvernului Dancila

Mesajele celor doi oficiali europeni vin cu o zi inainte ca acestia sa discute cu presedintele Klaus Iohannis, care merge miercuri la Bruxelles. Potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale, discutiile vor viza si Legile Justitiei.

Amintim ca Juncker a trimis la inceputul lunii, impreuna cu prim-vicepresedintele CE Frans Timmermans o scrisoare in care arata ca urmaresc "cu ingrijorare" evolutiile recente din tara noastra in ce priveste modificarea legislatiei judiciare.

Citeste mai multe despre:

Citeste si:
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață, cea care alături de Carmen Uscatu, împreună cu sute de mii de donatori, construiesc primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică...
Sursa: Ziare.com