Reactia Comisiei Europene dupa gafa lui Dancila privind mutarea ambasadei la Ierusalim (Video)

Luni, 25 Martie 2019, ora 15:10
18493 citiri
Reactia Comisiei Europene dupa gafa lui Dancila privind mutarea ambasadei la Ierusalim (Video)

Pozitia Uniunii Europene ramane neschimbata, a declarat luni Maja Kocijancic, purtatoare de cuvant a Comisiei Europene, la conferinta de presa zilnica, atunci cand a fost invitata de jurnalisti sa comenteze afirmatiile premierului roman Viorica Dancila despre mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Nu sunt prea singura ca am de facut vreun comentariu specific. Pot pur si simplu sa spun ca pozitia UE ramane neschimbata. Da, am vazut informatiile cu privire la ceea ce a spus premierul (Romaniei, Viorica Dancila) . Am vazut totodata si reactia presedintelui (Romaniei, Klaus Iohannis) si de aceea ma limitez doar la acest lucru", a transmis Maja Kocijancic.

La insistentele jurnalistilor, care au subliniat faptul ca o astfel de decizie are un impact diplomatic - facand referire la anularea vizitei pe care trebuia sa o efectueze luni in Romania regele Iordaniei si a unui forum iordaniano-roman - purtatoarea de cuvant a executivului european a apreciat ca nu este rolul ei sa comenteze aceste evolutii. "Pot doar repeta ca pozitia Uniunii Europene a ramas neschimbata", a insistat Kocijancic.

"Avem contacte regulate cu toate tarile membre pe toate subiectele relevante, dar permiteti-mi sa va amintesc ce am spus, si anume remarcile premierului, dar si cele ale presedintelui. Deci, dupa cum am spus, pozitia Uniunii Europene nu s-a schimbat", a reiterat purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene, intrebata daca va cere clarificari suplimentare din partea guvernului roman pe aceasta tema si daca UE va incerca sa convinga executivul de la Bucuresti ca nu aceasta este calea de urmat.

Amintim ca Viorica Dancila a anuntat, duminica, aflata intr-o vizita in SUA, ca Romania isi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Apoi, duminica seara la un post TV a spus ca anuntul privind mutarea ambasadei la Ierusalim a fost doar o opinie personala.

Iata si reactia presedintelui Klaus Iohannis

In semn de protest dupa afirmatiile premierului roman Viorica Dancila despre mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei si-a anulat o vizita in Romania, prevazuta initial pentru luni.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Citeste si:
Cîțu contra Câciu: ”Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare până în 2024”
Cîțu contra Câciu: ”Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare până în 2024”
Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat joi, 2 decembrie, că afirmațiile actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, conform căruia banii împrumutați de guvernele liberale ”s-au dus pe...
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...