Reactia unui europarlamentar dupa ce Viorica Dancila a acuzat dezinformari la Bruxelles: Ne este rusine de modul in care reprezentati Romania in lume!

Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 10:32
8083 citiri
Reactia unui europarlamentar dupa ce Viorica Dancila a acuzat dezinformari la Bruxelles: Ne este rusine de modul in care reprezentati Romania in lume!
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Europarlamentarul liberal Siegfried Muresan a reactionat, duminica, dupa ce premierul Viorica Dancila a declarat ca a existat multa dezinformare privind Romania la nivel european, iar principala problema a reprezentat-o faptul ca unii au sustinut ca tara noastra nu fi fost pregatita sa preia Presedintia Consiliului UE.

Iata mesajul politicianului, postat pe Facebook:

"Da, doamna Dancila. Ne este rusine. Ne este rusine de modul in care reprezentati Romania in lume.

In rest, doamna Dancila sustine ca noi, europarlamentarii romani din PPE, am dezinformat Uniunea Europeana.

Sa ii prezentam realitatea:

1. De doi ani de zile Europa intreaga vede cum calcati in picioare legile tarii ca sa scapati cativa infractori de puscarie. Europa nu are nevoie de informarea nimanui, lucrurile acestea se vad de la o posta si se inteleg fara nicio explicatie.

2. Dumneavoastra sunteti omul politic roman care s-a intalnit cu cei mai multi lideri europeni ii ultimele luni. Doar dumneavoastra ii puteati dezinforma.

3. Pentru PSD-ALDE a informa corect inseamna a spune ca Dragnea este om cinstit. Nu vom spune asta niciodata. Dragnea este un infractor.

4. Stiu ca v-a suparat ca ministrii dumneavoastra s-au facut de ras in Parlamentul European, dar nu trebuia sa va surprinda. Eu stiam ca se vor face de ras. Si va spun astazi ca se vor face de ras in fiecare zi a Presedintiei romane a Consiliului UE."

Vezi AICI cum au reactionat Clotilde Armand si Cristian Preda

Viorica Dancila acuza dezinformari la Bruxelles

Premierul Viorica Dancila s-a aratat extrem de nemultumita de criticile legate de faptul ca Romania nu ar fi pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului UE, venite inclusiv din partea unor europarlamentari romani.

"Din pacate, foarte multa (dezinformare referitoare la Romania a existat la nivel european - n.red.) si cred ca aceasta a fost si principala problema a Romaniei. Nu faptul ca Romania nu era pregatita, Romania era pregatita pentru presedintie. Nu faptul ca Romania nu ar putea solutiona probleme majore la nivel european, ci faptul ca altii au spus ca Romania nu poate si au venit cu aceste dezinformari.

Ceea ce este neplacut este ca multe dintre aceste dezinformari vin din Romania, de la membri ai Parlamentului European romani si nu putem uita faptul ca nu au fost numai dezinformari. Au fost eurodeputati care au votat impotriva Romaniei. Chiar cand am prezentat prioritatile Presedintiei, aproape toti membrii PE se asteptau la o dezbatere constructiva, bazata pe solutii, creionarea unor metode de cooperare cat mai stranse intre grupurile politice", a precizat Dancila, pentru Antena 3.

Ea a adaugat ca lucrurile negative si care au "adus o umbra" asupra imaginii Presedintiei romane au venit din partea eurodeputatilor romani din grupul PPE. In opinia sa, acelora care fac "astfel de lucruri ar trebui sa le fie rusine", deoarece au fost votati de romani pentru a-si apara si reprezenta tara.

"Acest lucru a nemultumit. Si nu ca ne-a nemultumit pe noi. Au fost multi eurodeputati cu care m-am intalnit si au spus: 'E o rusine ceea ce s-a intamplat'. Tocmai membri ai PE din Romania sa vina cu astfel de acuzatii, de afirmatii... este fara precedent", a completat premierul.

Potrivit lui Dancila, "indiferent de situatia interna", nu trebuie exportate problemele interne la nivel european sau la nivel international.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Siegfried Mresan dezinformari Dancila, #dezinformari Dancila , #premier