Rectificare bugetara: E nevoie de bani pentru salariile medicilor si pensiile politistilor. Dancila a vorbit mai intai de alocatii si medicamente compensate

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 12:05

   

Rectificare bugetara: E nevoie de bani pentru salariile medicilor si pensiile politistilor. Dancila a vorbit mai intai de alocatii si medicamente compensate
Executivul are pe ordinea de zi de vineri a doua rectificare bugetara din aceasta toamna, a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei.

"Discutam astazi (23 noiembrie - n.red.) despre a doua rectificare a bugetului pentru 2018. Este o rectificare bugetara pozitiva, care are ca obiect integrarea in tinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB si asigurarea fondurilor necesare pentru aplicarea politicilor guvernamentale si buna functionare a institutiilor publice.

Vom asigura banii necesari pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilitati, a alocatiilor de stat pentru copii si a indemnizatiilor pentru cresterea copilului. In acest sens, alocam suplimentar Ministerului Muncii cam 787 de milioane de lei.

Asiguram resursele necesare pentru continuarea programelor de sanatate. Majoram cu 660 de milioane de lei bugetul Fondului National Unic pentru Asigigurari de Sanatate pentru decontarea medicamentelor compensate si gratuite si programele nationale de sanatate.

Totodata, alocam in plus peste 317 milioane de lei catre Ministerul Sanatatii, pentru plata salariilor cadrelor medicale din unitati de permanenta si Unitati de primiri urgente.

Luam masuri pentru asigurarea platii pensiilor militare de stat ale politistilor. Asiguram 116 milioane de lei in bugetul MAI.

Alocam fonduri suplimentare pentru asigurare cu prioritate a tuturor cheltuielilor obligatorii si 700 milioane de lei pentru alimentarea Fondului de urgenta al Guvernului. Sunt bani pentru situatii neprevazute.

E o rectificare pozitiva care arata preocuparea Guvernului pentru politicile sociale si de sanatate, dar si pentru incadrarea in tinta de deficit asumata", a declarat Dancila.

Ceea ce nu a spus Dancila este ca, pentru plata drepturilor salariale, a alocatiilor, a indemnizatiilor si pensiilor militare, se taie bani de la mai multe ministere. Cel mai mult vor pierde Ministerul Transporturilor (caruia i se iau 1,16 miliarde de lei) si Ministerul Cercetarii si Inovarii (de la care se taie 228,9 milioane de lei).

Iata lista celorlalte ministere pagubite de rectificarea bugetara si sumele pe care le pierd, potrivit proiectului Finantelor: Ministerul Educatiei Nationale (ramane fara 198 milioane de lei) Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (ramane fara 176,8 milioane de lei), Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (ramane fara 166 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (ramane fara 164,9 milioane de lei), Ministerul Finantelor Publice (ramane fara128,5 milioane de lei), Ministerul Apelor si Padurilor (ramane fara 95,9 milioane de lei), Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (ramane fara 71,6 milioane de lei) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (ramane fara 49 milioane de lei).

Citeste si N-avem autostrazi, iar calea ferata e jalnica, dar Guvernul ia sume uriase de la Transporturi. Ce se putea face cu acesti bani
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5641 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Fuck-Du
rank 5
Veorica V Dancila este PEGGY de Romania. E la moda ,
Peggy de Romania va baga in faliment
Peggy printesa in tara porcilor
Berbec
rank 5
Dancila taie bani de la mai multe ministere!
Pai cum este posibil sa lasati o agramata si inculta care, nu stie care e dreapta si care e stinga , sa conduca tara si sa imparta banii pe ministere, cind ea stie sa numere pina la 20
Dancila la fel ca si ceilalti politruci trebuie arestati pt distrugerea Romaniei si bagati in puscarie
E mai rau ca pe vremea impuscatului
Sper ca acesti politruci vor avea sfirsitul lui Ceaucescu
decembrie se apropie ...pregatiti armele ...
Ambigua
rank 5
Dancila nu taie nimic, Daddy taie!
Dancila e doar papusa trasa de sfori. Pana si gura i se deschide numai la porunca lui Daddy si spune numai ce vrea Daddy. Iar infractorul nu vrea decat sa scape de puscarie, platind niste slugi din PSD sa nu fie dat jos, pana-si aranjaza "ploile".
just_comment
rank 5
S-a inteles?
In 2018 nu se cheltuie sume importante pentru CERCETARE si EDUCATIE, in schimb banii sunt redirectati pentru a acoperi GAURA salariilor din sanatate. Nu ca medicii (cel putin unii) n-ar merita salarii mai mari, dar aceste salarii mai mari ar trebui insotite si de imbunatatirea actului medical, ceea ce inseamna atat performanta individuala cat si performanta prin dotarea (de exceptie) a institutiilor in care acestia lucreaza.

In realitate, salarizarea in sistemul bugetar ar fi trebuit sa fie (asa cum am mai spus-o) definita prin incadrarea intre doua limite: o limita inferioara (pentru agajatul "ordinar") si o limita superioara (pentru angajatul cu adevarat performant) si cel putin limita inferioara garantata prin alocare bugetara. O poveste simpla, capabila sa stimuleze performanta, daca este aplicata corect.
Cetateanul_turmentat
rank 1
Culmea stii care este?
Ca inainte de porcaria asta a olgutei numita legea salarizarii unitare, in realitate legea salarizarii magistratilor, politistilor, contopistilor si medicilor, ca restul mai mult au pierdut, fix asa era. Orice salar era cuprins intre 2 limite. Cei performanti puteau fi salarizati mai bine. Dar tot ce a atins psd s-a facut praf.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor