Seful Politiei Romane a fost schimbat din functie de Dancila

Marti, 26 Iunie 2018, ora 12:14
25785 citiri
Seful Politiei Romane a fost schimbat din functie de Dancila
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Seful Politiei Romane, Catalin Ionita, a fost schimbat din functie de premierul Viorica Dancila, in locul acestuia fiind imputernicit chestorul Ioan Buda, fost sef al Politiei de Frontiera, potrivit unei decizii a prim-ministrului, publicata, marti, in Monitorul Oficial.

In Monitorul Oficial se arata ca, avand in vedere adresa Ministerului Afacerilor Interne, inregistrata la Cabinetul prim-ministrului si adresa lui Alexandru Catalin Ionita, inregistrata la MAI, prim-ministrul emite urmatoarea decizie:

"La data intrarii in vigoare a prezentei decizii inceteaza imputernicirea domnului chestor principal de politie Alexandru-Catalin Ionita pentru a indeplini atributiile functiei de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Politiei Romane".

De asemenea, o alta decizie a premierului publicata in Monitorul Oficial de azi este imputernicirea chestorului Ioan Buda in functia detinuta pana acum de Ionita, pentru o perioada de 6 luni:

"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul chestor general de politie Buda Ioan se imputerniceste pentru a indeplini atributiile functiei de inspector general, cu rand de secretar de stat, al Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru o perioada de 6 luni".

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena3, ca Ionita a demisionat din functie din cauza unor motive personale, iar relatia pe care a avut-o cu acesta a fost una profesionala.

"Din punct de vedere profesional, nu ii pot reprosa nimic. De aceea, nu pot si nu cred ca este momentul sa comentez altceva acum. A fost o cerere personala de incetare a imputernicirii, iar eu i-am promis ca nu voi comenta cererea personala", a afirmat Carmen Dan.

Fostul sef al IGPR, Catalin Ionita, are 42 de ani, a absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" in anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat functii de executie si conducere in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului General al Politiei Romane.

De asemenea, pana la imputernicirea in functia de inspector general al IGPR, a condus Directia Generala Anticoruptie a MAI.

Amintim ca acesta a fost investit in functia de sef al IGPR la inceputul anului, in 19 ianuarie, odata cu el fiind investit si adjunctul sau, Florin Dragnea, fost sef al Directiei de Management Operational din MAI.

Numirea lui Ionita a venit dupa ce Bogdan Despescu, cel care a detinut functia de sef al Politiei Romane inaintea lui, a fost demis de premierul interimar Mihai Fifor.

Demisia lui Despescu fusese ceruta, in 9 ianuarie, de Carmen Dan, in contextul scandalului izbucnit dupa retinerea politistului acuzat de pedofilie, insa premierul de atunci, Mihai Tudose, a refuzat sa il dea afara.

Din aceasta cauza au aparut tensiuni intre Mihai Tudose si Carmen Dan, care au culminat cu demisia premierului.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#sef politie schimbat functie, #sef politie schimbat Dancila , #premier