Tragedia din Caracal: Dancila i-a chemat de urgenta la Guvern pe seful STS si pe Raed Arafat

Sambata, 27 Iulie 2019, ora 12:12
5326 citiri
Tragedia din Caracal: Dancila i-a chemat de urgenta la Guvern pe seful STS si pe Raed Arafat
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila i-a chemat de urgenta, sambata dimineata, pe seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Ionel Sorinel Vasilca, dar si pe seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, pentru a discuta despre tragedia din Caracal.

Potrivit Antena 3, seful Guvernului va face o declaratie de presa in urma acestor discutii de la ora 13.30.

Viorica Dancila discuta cu cei doi despre problemele tehnice care au impiedicat localizarea in timp util a Alexandrei, care a dat trei telefoane la 112, dar politistii au intrat in locuinta suspectului abia dupa 19 ore.

Potrivit Agerpres, Dancila si-a intrerupt programul politic pe care il avea sambata in judetul Bacau si a revenit la Bucuresti pentru a avea aceste intrevederi.

Dancila vrea explicatii de la STS

Anterior, premierul a promis ca se va ocupa personal de angajatii STS responsabili pentru aceasta situatie.

"Asa cum am mai declarat in aceasta seara, urmaresc indeaproape ancheta de la Olt si sunt in permanenta legatura cu Ministrul Afacerilor Interne pentru actualizari. Domnul Nicolae Moga se afla la Caracal si va ramane acolo atat cat este necesar. Vom analiza toate cauzele acestei tragedii si vom lua toate masurile necesare, ferm si rapid.

Ma voi ocupa personal de toti cei care nu mai au ce cauta in sistem, astfel incat tragedii de genul acesta sa nu se mai intample.

Seful Politiei Romane a fost demis, am mai cerut demisia prefectului judetului Olt si a sefului Inspectoratului Judetean. De la cel mai inalt nivel pana la ultimul responsabil, cei vinovati trebuie sa plateasca.

STS deocamdata a raspuns in cel mai iresponsabil mod la toate intrebarile. Ii solicit personal directorului serviciului lamuriri in acest caz, in cel mai scurt timp.

Dar oricare ar fi raspunsul, este inadmisibil sa nu existe acuratete in localizare in secolul 21", a scris premierul vineri seara pe Facebook.

STS s-a aparat si a transmis ca a proceda ca la carte.

Citeste si: Nepotii, pilele si mediocrii. Nu sistemul, ci oamenii au ucis-o pe Alexandra si nimeni nu e la adapost

Reamintim ca Alexandra, in varsta de 15 ani, a fost data disparuta miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenta 112, anuntand ca este sechestrata. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu a reusit o locatie exacta, ci o arie de cautare, politistii avand nevoie de 19 ore pentru a intra in imobilul principalului suspect.

O alta fata, care se pare ca a disparut in urma cu mai bine de trei luni, si care era din judetul Dolj, pare sa fie o alta victima a principalului suspect, Gheorghe Dinca, in varsta de 66 de ani, care a fost retinut, sambata, pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul savarsirii in concurs, a infractiunilor de trafic de minori si viol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dancila STS Arafat, #Dancila reactie tragedie Caracal, #Dancila reactie crima Caracal , #premier