USR a mers pe urma banilor cu care Dancila si-a platit elicopterul: Sunt din taxe si impozite

Luni, 19 August 2019, ora 11:28
19343 citiri
USR a mers pe urma banilor cu care Dancila si-a platit elicopterul: Sunt din taxe si impozite
Foto: captura video YouTube/ Dinu Zara

Deputatul USR Claudiu Nasui a facut o analiza a banilor pe care Viorica Dancila i-a dat pentru elicopterul privat, la care a apelat premierul pentru a se deplasa mai repede in Moldova.

Nasui arata, intr-o postare pe Facebook, ca banii nu provin din fondurile PSD, asa cum a sustinut prim-ministrul, ci vin, de fapt, tot de la stat, prin subventia acordata partidelor.

"De unde sunt banii de elicopter ai doamnei prim-ministru?

Zilele trecute, ni s-a mai aratat o data diferenta intre conducatorii politici si platitorii de taxe si impozite. In timp ce noi facem ore in trafic, doamna prim-ministru a luat elicopterul pentru turneul ei.

Ne-au luat banii ca sa faca drumuri si autostrazi si nu ne-au facut nimic. In 2014 au introdus chiar taxe noi (supra-acciza) pentru a construi autostrazi. Nu au facut nimic. Noi am ramas cu taxele, ei au ramas cu banii pe care i-au spart pe pensii speciale si salarii.

Dar cel mai ingrijorator este felul cum a ales prim-ministrul sa explice faptul ca a mers cu elicopterul. A raspuns foarte calm ca banii pentru elicopter sunt privati pentru ca au venit de la partid, nu de la bugetul de stat. Daca sunt bani privati ce ne intereseaza cum sunt cheltuiti?

As fi tins sa fiu de acord cu doamna prim-ministru daca intr-adevar erau bani privati. Problema tocmai acolo este, ca nu sunt deloc.

De unde au bani partidele? Nu cumva tot din banii nostri? Un roman mediu plateste o groaza de taxe si impozite: 45% din salariu la stat, din ce ramane mai plateste TVA si accize la ce mai cumpara. Din banii acestia tot mai multi au luat calea partidelor. Daca in 2016 subventia pentru partide ne costa 16 milioane de lei, acum a ajuns sa ne coste 269 de milioane de lei", a scris deputatul USR pe contul sau de Facebook.

El a mai notat ca PSD "a explodat" subventia de stat a partidelor si numai in luna august 2019 social-democratii au primit peste 11 milioane de lei din bani publici.

"Politicienii se fac ca nu stiu, insa banii de partid tot din banii nostri provin. Mai grav, PSD a explodat subventia de stat a partidelor. Parlamentul Romaniei a votat o lege prin care suma alocata de la bugetul de stat pentru partidele politice a sarit de la maximum 0,04% din veniturile bugetului de stat, la minimum 0,01% din PIB.

Adica finantarea care inainte era maxima a devenit minima si s-a mai si inmultit de cateva ori.

Astfel, daca in 2016 partidele primeau undeva la 16 milioane de lei de la bugetul de stat, in 2017 suma s-a aproape dublat, ajungand la 30 de milioane de lei. In 2018, in urma modificarii legislative, peste 170 de milioane de lei au ajuns la partide, ca in 2019 sa fie programate 269 de milioane de lei in subventii pentru partide.

Chiar luna aceasta, august 2019, cand doamna premier s-a plimbat cu elicopterul in Moldova, PSD a primit peste 11 milioane de lei din bani publici, insumand peste 50% din subventiile acordate in luna curenta. Astfel, banii aceia de la partid nu sunt altceva decat banii nostri din taxe si impozite care merg in luxul politicienilor", se mai arata in postare.

Viorica Dancila, premierul Romaniei si candidatul PSD la alegerile prezidentiale din noiembrie, a folosit, saptamana trecuta, un elicopter privat pentru a se deplasa mai repede in Moldova.

Iata mai multe detalii pe acest subiect:

A.D.

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 5 al...
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, dacă vrem ca Ursula von der Leyen să rămână preşedintele Comisiei Europene, atunci votăm PNL şi PSD. El a adăugat că, dacă vrem un...
#Dancila elicopter bani partid, #Dancila elicopter bani publici , #premier