Varianta lui Dancila dupa discutia cu Timmermans: I-am spus ca vreau sa dau OUG, e un act de dreptate

Joi, 07 Februarie 2019, ora 23:26
14018 citiri
Varianta lui Dancila dupa discutia cu Timmermans: I-am spus ca vreau sa dau OUG, e un act de dreptate
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Viorica Dancila sustine ca i-a transmis prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca vrea sa dea ordonanta de urgenta pe completurile de 5 si ca aceasta ar fi un act de dreptate, nefiind vorba de o amnistie si gratiere.

"Am vorbit si de ordonanta de urgenta si i-am zis ca vreau sa dau aceasta ordonanta, ca e un act de dreptate pentru toti cei care nu au avut un proces corect, pentru ca au fost stabilite nelegal completurile de cinci.

Se tot vorbea de amnistie si gratiere, insa i-am explicat prim-vicepresedintelui Comisiei Europene ca nu este vorba despre o amnistie si gratiere si ca niciodata o lege nu o dai pentru cineva.

A ramas ca se va uita pe acest act, ca este transparent sa tinem legatura referitor la pasii pe care vrem sa ii facem", a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Antena3, intr-un mini-interviu inregistrat la Bruxelles.

Seful Executivului a adaugat ca a discutat cu Timmermans si despre implementarea in legislatia nationala a directivei europene privind prezumtia de nevinovatie si a celei care vizeaza confiscarea extinsa a averilor.

"Am vorbit despre cele doua directive pe care vrem sa le armonizam. Este vorba de directiva privind prezumtia de nevinovatie si cealalta directiva referitoare la confiscarea extinsa si cred ca toate aceste lucruri au aratat, de fapt, ca modul de lucru al Guvernului s-a schimbat, lucru de altfel apreciat, ca ne dorim dialogul, dar asta nu inseamna ca nu vom lupta pentru lucrurile in care credem.

Iar eu sunt ferm hotarata sa lupt pentru lucrurile in care cred romanii, care sunt bune pentru Romania si care efectiv ii fac un act de dreptate", a explicat premierul.

"Trebuie sa ne schimbam modul de a proceda si sa informam despre deciziile pe care le luam"

Intrebata daca OUG privind completurile de 5 va ajunge la Comisie Europeana cand va fi gata, pentru a fi inlaturate orice suspiciuni din partea Executivului, Dancila a spus ca poate suspiciunile vor mai exista, insa trebuie ca Executivul sa informeze asupra deciziilor pe care le ia.

"Eu cred ca poate suspiciunile mai pot exista. Nu pot sa stiu daca mai sunt sau nu mai sunt suspiciuni. Dar in acelasi timp cred ca trebuie sa ne schimbam modul de calcul si modul de a proceda, mai bine spus, si sa informam despre deciziile pe care le luam, sa nu luam aceste decizii care sa creeze surprindere sau suspiciuni.

Deci eu am specificat faptul ca sunt hotarata sa iau aceasta decizie. I-am spus in ce consta, ca se va ridica pe site ordonanta respectiva", a conchis Viorica Dancila.

Nu in ultimul rand, premierul i-a mai transmis oficialului european ca doreste ca MCV sa fie ridicat, deoarece este o dubla masura, una nedreapta.

Precizarile premierului vin dupa ce purtatorul de cuvant al CE, Christian Wigand, a anuntat ca Viorica Dancila i-a transmis prim-vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans ca va raspunde, pana la finalul acestei saptamanii, scrisorii sale in care isi exprima ingrijorari fata de o OUG privind contestatia in anulare.

Citeste detalii aici: Dancila i-a promis lui Timmermans ca-i raspunde saptamana asta la scrisoarea care vizeaza OUG pentru condamnatii ICCJ

Citește și:
Primul oficial guvernamental prezent la protest cu tematică LGBTQ+ din România
Primul oficial guvernamental prezent la protest cu tematică LGBTQ+ din România
Mai multe organizații neguvernamentale protestează de la ora 12.00 în Piața Victoriei, „ca reacție la atacurile repetate la adresa drepturilor minorităților”. Revolta lor a pornit de la...
Paradoxul declarațiilor lui Simion, la o conferință despre feminism: ”Modelul femeii ușoare, nevestelor sau amantelor care bântuie pe aici prin Parlament”
Paradoxul declarațiilor lui Simion, la o conferință despre feminism: ”Modelul femeii ușoare, nevestelor sau amantelor care bântuie pe aici prin Parlament”
O conferință despre feminism a fost organizată la sediul partidului AUR, la care au participat atât membrii ai formațiunii politice, cât și simpatizanți, predominant femei. George...
#Dancila Timmermans ordonanta completuri , #premier