Viorica Dancila a votat in PE un raport favorabil casatoriei intre persoanele de acelasi sex

Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 23:42
157455 citiri
Viorica Dancila a votat in PE un raport favorabil casatoriei intre persoanele de acelasi sex

In 2015, cand era europarlamentar PSD, Viorica Dancila a votat alaturi de multi dintre colegii ei de partid un raport despre drepturile omului care incuraja statele membre sa reflecteze la recunoasterea casatoriei intre persoane de acelasi sex.

Raportul se referea la drepturile omului, democratia in lume si politica UE in aceste domenii, iar autorul lui a fost italianul Pier Antonio Panzeri, membru al Grupului S&D din Parlamentul European, grup din care face parte si PSD.

Printre capitolele raportului figura si unul legat de drepturile comunitatii LGBT. In documentul supus votului Parlamentului European se lua act de legalizarea casatoriilor sau a uniunilor civile intre persoane de acelasi sex intr-un numar din ce in ce mai mare de tari din lume, iar institutiile UE si statele membre erau incurajate sa reflecteze asupra recunoasterii casatoriilor sau a uniunilor civile intre persoane de acelasi sex, acest lucru fiind vazut ca "o chestiune politica, sociala, si legata de drepturile omului si drepturile civile".

Raportul a suscitat ample dezbateri si a fost votat de 390 de eurodeputati dintre cei 638 prezenti la sedinta respectiva, scria la acea data Adevarul.

Printre cei 22 de europarlamentari romani care au votat raportul intocmit de Pier Antonio Panzeri s-au numarat: Vasilica Dancila (PSD, S&D), Victor Bostinaru (PSD, S&D), Maria Grapini (PC, S&D), Dan Nica (PSD, S&D), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Ioan-Mircea Pascu (PSD, S&D), Claudia Tapardel (PSD, S&D) sau Ciprian Tanasescu (PSD, S&D).

Sambata si duminica se desfasoara in Romania referendumul pentru revizuirea Constitutiei astfel incat casatoriile intre persoanele de acelasi sex sa fie interzise de la cel mai inalt nivel legislativ posibil, nu doar prin Codul Civil.

Referendumul este organizat de Guvernul Dancila (PSD-ALDE) si, in ciuda criticilor venite zilele acestea pe mai multe voci dinspre Parlamentul European, este sustinut de multi lideri social-democrati, in frunte cu Liviu Dragnea, liderul PSD.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...