Viorica Dancila cere presei sa se solidarizeze cu Antena3 si condamna atacul cu oua de pe treptele lui Toader

Luni, 25 Februarie 2019, ora 14:07
23716 citiri
Viorica Dancila cere presei sa se solidarizeze cu Antena3 si condamna atacul cu oua de pe treptele lui Toader
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a aparat jurnalistii Antenei3, care duminica seara au fost implicati intr-o altercatie cu cativa protestatari in Piata Victoriei. Aceasta a solicitat sa fie luate masurile legale si pentru atacurile din ultimele zile de la Ministerul Justitiei.

"Am considerat ca nu violenta, jignirile sunt cele care vor schimba lucrurile in Romania, ci dialogul constructiv. Daca vom merge pe agresivitate, acte nejustificate precum cele de la Ministerul Justitiei, acest lucru nu aduce plus valoare. Daca reprezentantii presei in Romania vor fi bruscati sau daca vor fi atacati, nu cred ca acest lucru poate sa ne duca la respectarea democratiei.

Respectarea democratiei presupune libertatea presei, indiferent ca un post te critica sau te lauda.

Ceea ce s-a intamplat la demonstratii dupa parerea mea ar trebui sa ridice semne de intrebare la nivelul presei si sa creeze o solidaritate la nivelul presei. Libertatea presei trebuie garantata. Cetatenii s-au manifestat intr-un mod care nu le face cinste si pentru mine este de neasteptat", a spus Dancila luni.

Premierul face referire la faptul ca, duminica seara, in timpul protestului din Piata Victoriei din Capitala, o echipa de la Antena3 a fost agresata de cativa protestatari.

Dancila a cerut organelor abilitate sa ia masuri si in privinta a ceea ce s-a intamplat in ultimele zile la Ministerului Justitiei, unde cativa protestari au dat in cladire cu ketchup, mustar si cu oua.

"Spunem ca justitia trebuie sa fie puternica. Sunt de acord. Trebuie sa fie independenta si puternica, dar fiecare cetatean trebuie sa respecte legea si trebuie sa se incadreze in masurile care tin de justitie.

Am vazut in spatiul public anumite manifestari care nu se incadreaza in lege. Solicit organelor abilitate sa ia masurile necesare ca in fata legii suntem egali de la presedinte, premier, la cetateanul de rand. Daca facem o justitie selectiva, iar unii au dreptul sa incalce legea si altii nu, nu da credibilitate", a punctat ea.

Amintim ca luni dimineata cativa protestatari au manifestat in fata Ministerului Justitiei, aruncand cu oua in cladire.

Saptamana trecuta au avut loc, de asemenea, astfel de proteste la Ministerul Justitiei. Mai multe persoane au aruncat, marti seara, cu ketchup pe peretii ministerului, iar joi au aruncat din nou cu ketchup la intrarea in sediul Ministerului Justitiei si cu mustar pe o masina a institutiei.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dancila aparat Antena 3, #Dancila protest oua minister , #premier