Viorica Dancila despre investitia Volkswagen: Noi am facut demersuri, nu ni s-a alaturat presedintele

Sambata, 02 Noiembrie 2019, ora 22:34
5995 citiri
Viorica Dancila despre investitia Volkswagen: Noi am facut demersuri, nu ni s-a alaturat presedintele
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul interimar Viorica Dancila a declarat, sambata, la Arad, ca in timp ce Guvernul trimitea scrisori, iar ministrul Radu Oprea a fost in Germania in vederea atragerii investitiei Volkswagen, presedintele, in calitate de reprezentant al Romaniei in Consiliul European, "nu a facut acest lucru".

"Noi am facut toate demersurile pentru a fi aceasta investitie la Arad si continuam aceste demersuri. Pot sa va spun ca eu, in calitate de prim-ministru, am trimis o scrisoare cu toate facilitatile pentru ca aceasta investitie sa aiba loc in Romania, dar pentru orice investitie, pentru orice lucru bun pentru Romania trebuie sa existe un efort conjugat din partea premierului, a presedintelui, a tuturor factorilor decizionali", a spus Viorica Dancila.

Premierul interimar sustine ca Guvernul a facut toate demersurile, "dar nu ni s-a alaturat si presedintele, care putea sa vorbeasca cu ceilalti".

"In timp ce noi trimiteam scrisori, in timp ce ministrul Radu Oprea a fost in Germania, a discutat pentru aceasta investitie in Romania, vedem ca presedintele Romaniei nu a facut acest lucru, lucru demonstrat de scrisoarea pe care grupul popularilor europeni a trimis-o catre Volkswagen, stipuland ca aceasta investitie ar fi mai bine sa fie in Bulgaria.

O intrebare vine de la sine: in Consiliul European, reprezentantul Romaniei este presedintele. Presedintele face parte din grupul popularilor europeni, chiar n-a putut vorbi cu liderul popularilor europeni, domnul Weber, pentru ca aceasta investitie sa aiba loc in Romania? Nu era o investitie pentru Guvernul Romaniei, era pentru aradeni si pentru oameni. Atunci cand vrei un lucru, pe obiective importante pentru tara, trebuie sa existe dialog si o abordare constructiva, dar iata ca noi am facut toate demersurile, avem conditii mult mai bune decat Bulgaria, dar nu ni s-a alaturat si presedintele, care putea sa vorbeasca cu ceilalti", a mai spus Viorica Dancila.

Marti, 15 octombrie, compania Volkswagen a amanat decizia de a construi o fabrica de masini in Turcia, pe fondul criticilor internationale asupra invadarii nordului Siriei care ar fi putut afecta reputatia companiei germane.

"Urmarim cu atentie situatia actuala si privim cu ingrijorare evolutiile", a spus un purtator de cuvant al companiei, la acel moment.

Pe lista locatiilor luate in calcul pentru noua fabrica s-au aflat si Romania si Bulgaria, iar dupa primul anunt al amanarii oficialii romani au spus ca au facut demersuri pentru ca Romania sa fie luata din nou in seama pentru investitia de peste un miliard de euro. Acestea au inclus o serie de promisiuni de facilitati speciale pentru constructorul german.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții aprinse în coaliție privind susținerea lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Ce spune medicul despre posibila sa retragere din cursă
Discuții aprinse în coaliție privind susținerea lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Ce spune medicul despre posibila sa retragere din cursă
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, exclude ideea retragerii sale din cursă. Precizarea vine după ce conducerea PSD ar fi discutat luni, 15 aprilie, o astfel...
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
Primarul Alexa Chifa din comuna Poienile de sub Munte, ales din partea USR, s-a alăturat PNL Maramureş. ”Echipa PNL Maramureş devine pe zi ce trece mai puternică. Tineri, seniori,...
#Dancila Iohannis investitie Volkswagen, #fabrica Volkswagen Romania , #premier