Viorica Dancila: La Ministerul de Externe, Ramona Manescu a lucrat impotriva premierului

Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 08:43
9418 citiri
Viorica Dancila: La Ministerul de Externe, Ramona Manescu a lucrat impotriva premierului
Foto: Arhiva Ziare.com

Viorica Dancila a declarat, joi seara, ca ministrul de Externe, Ramona Manescu, ar fi "lucrat" impotriva sa si ca nu a stat absolut deloc alaturi de ea, nici macar in timpul vizitei din Statele Unite.

"Si la Ministerul de Externe Ramona Manescu a lucrat impotriva premierului. Nu a stat absolut deloc alaturi de premier. (...) Cred ca este momentul sa spun adevarul, am incercat sa nu spun multe lucruri, sa nu le scot in spatiul public, pentru ca nu am vrut sa incarc efectiv opinia publica cu problemele mele in Guvern. De exemplu, Statele Unite ale Americii - mers premier, ministrul de Externe, mai multi ministri, doamna Manescu nu a fost decat in prima zi cu premierul.

In celelalte zile, doamna Manescu nici macar nu a intrebat premierul Romaniei, oricum s-ar numi el, daca trebuie sa il insoteasca undeva, daca mai vrea sa ii faca o intalnire cu cineva, daca vrea sa anuleze o intalnire, daca are nevoie de un punctaj. (...) Ca atitudine, de atunci doamna Manescu pleaca, nu are memorandumul semnat de premier, dar pleaca unde vrea, asta e situatia", a declarat Dancila la RomaniaTV.

Intrebata de ce nu a revocat-o din functie pe Ramona Manescu, asa cum s-a intamplat in cazul Ecaterinei Andronescu, Dancila a precizat ca s-a gandit la tara, mai ales ca avea deja opt ministri lipsa din Guvern.

"Am opt ministri care nu sunt in Guvern, daca mai revocam inca doi, stiind ca presedintele nu va nominaliza... M-am gandit la tara si la functionalitatea Guvernului. A trebuit sa accept anumite lucruri pentru ca imaginea de tara era mai importanta decat ceea ce am simtit eu sau ceea ce s-a facut impotriva mea.

Nu era normal sa dau afara ministrul de Externe si sa functionez fara ministru de Externe. Si atunci intre ceea ce credeam eu ca trebuie, ceea ce era normal si ceea ce trebuia sa fac din punctul de vedere al Romaniei, am ales al doilea lucru", a spus premierul.

Viorica Dancila a precizat ca Ramona Manescu si-a dorit un portofoliu de comisar european si nu l-a obtinut, insa nu stie daca acesta este motivul pentru atitudinea sa.

#Dancila Manescu acuzatii , #premier