Viorica Dancila se lauda la Bruxelles: Am prezentat situatia reala din Romania, unde Guvernul e atasat de valorile europene

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 19:21
9763 citiri
Viorica Dancila se lauda la Bruxelles: Am prezentat situatia reala din Romania, unde Guvernul e atasat de valorile europene

Desi a fost invitata in Parlamentul European la plenara de la Strasbourg din luna octombrie, cand se va prezenta o Rezolutie privind respectarea statului de drept in Romania, Viorica Dancila a decis sa faca un turneu de lobby inainte, la Bruxelles, de unde ne transmite ca a avut grija sa prezinte situatia reala a Romaniei, al carei Guvern este unul atasat de principiile si valorile europene.

Astfel, marti, prim-ministrul Romaniei a avut o intrevedere cu Udo Bullmann, Presedintele Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor, potrivit unui comunicat al Executivului, care si explica:

"Intrevederea se inscrie in seria de contacte pe care seful Executivului le are, in aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European".

Ce a transmis la Bruxelles, "cordial" Viorica Dancila:

"Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la Romania, care va avea loc in Parlamentul European la inceputul lunii octombrie. In acest context, prim-ministrul Viorica Dancila a prezentat situatia reala din Romania, reafirmand atasamentul Guvernului Romaniei fata de principiile si valorile europene".

Nu explica Guvernul in comunicatul succint de presa care anume este situatia reala a Romaniei si ce anume a combatut prim-ministrul Dancila. Putem doar presupune ca Viorica Dancila a reluat tezele din scrisoarea pe care a trimis-o mai multor reprezentanti ai institutiilor europene, printre care si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si care a ramas, de altfel, fara raspuns.

De altfel, ce raspuns putea sa dea Juncker la acuzatiile ca protestatarii din 10 august au vrut sa rastoarne ordinea constitutionala, asa cum sustinea prim-ministrul Romaniei, stat membru UE?

Tot la Bruxelles, premierul Viorica Dancila s-a intalnit si cu liderului Grupului PPE, Manfred Weber, caruia i-a transmis ca Uniunea Europeana nu are nevoie de noi clivaje in interiorul ei, potrivit unui al doilea comunicat al Guvernului.

Din comunicatul Guvernului lipseste, asa cum e cutuma acestor mesaje ale cabinetului Dancila, pozitia interlocutorului. O putem intui, daca ne amintim ca de curand, atunci cand s-a decis in Parlamentul European demararea procedurii de activare a Art. 7 pentru Ungaria, Manfred Weber a vorbit despre derapajele de putere de la Bucuresti.

Ce se intampla in tara, in vreme ce Dancila prezenta la Bruxelles situatia reala

In vreme ce prim-ministrul isi lauda Guvernul PSD, ministrul de Interne Carmen Dan a anuntat ca va initia un proiect de modificare a Legii adunarilor publice, "ca orice misiune a structurilor statului sa nu mai poata fi pusa sub semnul intrebarii vreodata".

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...