Viorica Dancila se lauda la Bruxelles: Am prezentat situatia reala din Romania, unde Guvernul e atasat de valorile europene

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 19:21
10008 citiri
Viorica Dancila se lauda la Bruxelles: Am prezentat situatia reala din Romania, unde Guvernul e atasat de valorile europene
Foto: Hepta.ro

Desi a fost invitata in Parlamentul European la plenara de la Strasbourg din luna octombrie, cand se va prezenta o Rezolutie privind respectarea statului de drept in Romania, Viorica Dancila a decis sa faca un turneu de lobby inainte, la Bruxelles, de unde ne transmite ca a avut grija sa prezinte situatia reala a Romaniei, al carei Guvern este unul atasat de principiile si valorile europene.

Astfel, marti, prim-ministrul Romaniei a avut o intrevedere cu Udo Bullmann, Presedintele Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor, potrivit unui comunicat al Executivului, care si explica:

"Intrevederea se inscrie in seria de contacte pe care seful Executivului le are, in aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European".

Ce a transmis la Bruxelles, "cordial" Viorica Dancila:

"Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la Romania, care va avea loc in Parlamentul European la inceputul lunii octombrie. In acest context, prim-ministrul Viorica Dancila a prezentat situatia reala din Romania, reafirmand atasamentul Guvernului Romaniei fata de principiile si valorile europene".

Nu explica Guvernul in comunicatul succint de presa care anume este situatia reala a Romaniei si ce anume a combatut prim-ministrul Dancila. Putem doar presupune ca Viorica Dancila a reluat tezele din scrisoarea pe care a trimis-o mai multor reprezentanti ai institutiilor europene, printre care si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si care a ramas, de altfel, fara raspuns.

De altfel, ce raspuns putea sa dea Juncker la acuzatiile ca protestatarii din 10 august au vrut sa rastoarne ordinea constitutionala, asa cum sustinea prim-ministrul Romaniei, stat membru UE?

Tot la Bruxelles, premierul Viorica Dancila s-a intalnit si cu liderului Grupului PPE, Manfred Weber, caruia i-a transmis ca Uniunea Europeana nu are nevoie de noi clivaje in interiorul ei, potrivit unui al doilea comunicat al Guvernului.

Din comunicatul Guvernului lipseste, asa cum e cutuma acestor mesaje ale cabinetului Dancila, pozitia interlocutorului. O putem intui, daca ne amintim ca de curand, atunci cand s-a decis in Parlamentul European demararea procedurii de activare a Art. 7 pentru Ungaria, Manfred Weber a vorbit despre derapajele de putere de la Bucuresti.

Ce se intampla in tara, in vreme ce Dancila prezenta la Bruxelles situatia reala

In vreme ce prim-ministrul isi lauda Guvernul PSD, ministrul de Interne Carmen Dan a anuntat ca va initia un proiect de modificare a Legii adunarilor publice, "ca orice misiune a structurilor statului sa nu mai poata fi pusa sub semnul intrebarii vreodata".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Ministrul Finanțelor susține că cota unică e cea mai bună alegere pentru România: ”Nu există motive pentru adoptarea impozitării progresive”
Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, transmite vineri despre cota unică că este cea mai bună alegere pentru România şi nu există niciun motiv pentru care ţara noastră să adopte un sistem...
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#Viorica Dancila Guvern Bruxelles Rezolutie , #premier