Ana Birchall si Cosmin Gusa au fost exclusi din PSD

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 19:37
14490 citiri
Ana Birchall si Cosmin Gusa au fost exclusi din PSD
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, marti, dupa sedinta Comitetului Executiv ca fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, precum si Cosmin Gusa au fost exclusi din partid.

"La propunerea colegilor s-a luat in discutie si s-a votat excluderea Anei Birchall si a lui Cosmin Gusa. Colegii au fost foarte nemultumiti de atitudinea lui Cosmin Gusa. Modul in care s-a raportat la PSD nu a fost corect.

S-a votat si excluderea parlamentarilor care au votat investirea Guvernului Orban", a declarat Viorica Dancila.

Liderul PSD a precizat ca s-a abtinut de la vot.

In urma cu o saptamana, Viorica Dancila a spus ca este "o foarte mare nemultumire" in partid legata de activitatea fostului ministru al Justitiei Ana Birchall, iar situatia acesteia va fi discutata intr-o sedinta a Comitetului Executiv.

"Este o foarte mare nemultumire in randul partidului in ceea ce priveste activitatea doamnei Ana Birchall", a declarat Dancila.

Aceasta a reamintit ca o revocase din functie pe Birchall de la Ministerul Justitiei, dar presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce.

Dancila a mai spus ca, dupa ce a vazut aprecierile pe care le-a facut Klaus Iohannis la adresa activitatii Anei Birchall la Ministerul Justitiei, a inteles de ce Iohannis a refuzat sa o revoce din functie.

Declaratia vine in contextul in care seful statului i-a multumit, saptamana trecuta, Anei Birchall pentru munca sa ca ministru al Justitiei si a spus ca a constatat ca aceasta s-a "implicat total" in rezolvarea problemelor.

Citeste si Dancila critica prezenta lui Iohannis la unele ministere si anunta formarea unui grup PSD care va monitoriza Guvernul Orban

Gusa a stat in PSD mai putin de o luna

Cozmin Gusa, patronul postului Realitatea TV, s-a inscris in PSD in 28 octombrie.

Vestea oficiala a venit pe Facebook de la primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a postat o imagine alaturi de Gusa si Paul Stanescu, liderul PSD Olt, sub deviza "Prieteni vechi, proiecte noi, munca in echipa. #1pentrutoti #ReusimImpreuna #CozminGusa #PaulStanescu".

In plus, intr-un comentariu la aceeasi postare, Tudorache a pus si o fotografie a adeziunii semnate de Gusa, prin care intra in Organizatia PSD Sector 1.

Gusa a mai fost secretar general al PSD, in perioada 2001-2003. Apoi, in 2004, tradeaza social-democratia si devine director de campanie al lui Traian Basescu si chiar este ales deputat pe listele Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD.

Apoi, in 2005, si-a facut partid, impreuna cu Lavinia Sandru, Partidul Initiativa Romania.

Acum un an Cozmin Gusa a depus actele pentru inscrierea la tribunal a Partidului Realitatea.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...