Dancila, catre social-democrati: Si ceilalti vor primi banii. Rovana Plumb a fost prima pe lista

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 16:19
5783 citiri
Dancila, catre social-democrati: Si ceilalti vor primi banii. Rovana Plumb a fost prima pe lista
Foto: Arhiva Facebook/Rodica Nassar

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a declarat ca toti europarlamentarii PSD isi vor primi banii cheltuiti in campania electorala.

Ea a precizat ca Rovana Plumb "a fost prima pe lista" si, de aceea, a fost prima careia i s-au restituit banii.

"Si ceilalti vor primi banii. Rovana Plumb a fost prima pe lista, vom face in asa fel incat toti colegii nostri sa isi primeasca banii, pentru ca asa este firesc si asa este legal. Voi avea grija ca legalitatea sa fie respectata pana la capat", a afirmat Dancila.

Ea a spus ca in PSD totul se face in mod legal si toate sumele vor fi restituite.

"Vor fi restituite. Tot ceea ce este legal va fi facut in cadrul Partidului Social Democrat. Stiti foarte bine ca, de fiecare data, am actionat conform legii. Asa voi merge si in continuare, nu voi incalca legea, pentru ca, in contradictie cu ceilalti care incalca legea, dar le cer celorlalti sa respecte legea, eu vreau sa fiu un exemplu in ceea ce priveste respectarea legii", a sustinut Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

Amintim ca in luna august Autoritatea Electorala Permanenta a decis sa nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la alegerile europarlamentare din luna mai, adica 3,38 milioane de lei.

PSD a spus atunci ca va contesta in instanta aceasta decizie, insa joia aceasta presedintele AEP, Constantin Mituletu-Buica, a anuntat ca a gasit solutia prin care PSD sa returneze social-democratilor banii donati pentru campania de la alegerile europarlamentare: subventia primita de partid de la stat.

Este cazul Rovanei Plumb, care a contribuit la campania PSD pentru alegerile din 26 mai cu 800.000 de lei. Printre cei care au mai investit se numara Claudiu Manda (436.195 lei) si Dan Nica (165.000 lei).

Buica a explicat ca PSD isi poate achita datoriile de campanie din subventia primita de formatiune de la stat.

#Dancila bani europarlamentari PSD, #Rovana Plumb bani alegeri europarlamentare , #PSD