Congresul PSD de pe 3 august a fost amanat

Sambata, 27 Iulie 2019, ora 13:34
4079 citiri
Congresul PSD de pe 3 august a fost amanat

Presedintele PSD, Viorica Dancila, le-a cerut colegilor social-democratilor amanarea congresului ce urma sa aiba loc sambata viitoare, in contextul tragediei de la Caracal. Ulterior, ea a anuntat ca aceasta intalnire a fost suspendata pana la o data ulterioara.

Dancila le-a transmis social-democratilor o scrisoare deschisa, in care ii ruga sa amane congresul PSD de pe 3 august, in contextul tragediei din Caracal.

"Dragi colegi,

In aceste zile, un suflet tanar care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toti plini de durere si revolta, de tristete si frustrare pentru ca asa ceva s-a putut intampla. Am luat cateva decizii necesare, in calitate de Prim-ministru, dar mai trebuie. Toti vinovatii trebuie sa plateasca. Pana la ultimul.

Va rog ca in aceste zile sa lasati politica deoparte. Va rog, deci, sa nu aratati cu degetul spre un partid sau altul, nu este momentul unor astfel de dispute. In aceste zile, politica nu-si are locul.

Prin urmare, va propun sa amanam Congresul care trebuia sa se desfasoare pe 3 august. Imi doresc sa folosim aceasta perioada doar pentru a gasi solutii ca astfel de nenorociri sa nu se repete", se arata in scrisoarea adresata de Dancila colegilor de partid, citata de Antena 3.

Ulterior, in cadrul unei declaratii de presa, sambata dupa-amiaza, ea a anuntat amanarea congresului PSD si a indemnat partidele sa nu politizeze aceasta tragedie.

"Cer totodata o atitudine responsabila si din partea partidelor, pe care le rog sa nu incerce sa politizeze acest subiect. Este inadmisibil sa permitem urcarea oamenilor politici pe aceasta tragedie, pentru exercitii de imagine si de campanie electorala. Am amanat deja congresul PSD din data de 3 august, avem nevoie de actiuni ferme ca sa luam masurile necesare si sa corectam erorile de procedura care au condus la moartea unui copil nevinovat.

Asigur familiile, pe toti cetatenii Romaniei, ca toti cei vinovati vor plati indiferent de functia detinuta. Nu o sa permit nimanui sa se joace cu siguranta si cu vietile oamenilor. Ca om, ca mama, sunt alaturi de rudele aflate in suferinta si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a sprijini. Le transmit condoleante si toata compasiunea mea. Pentru masurile care se impun ii asigur ca nimeni nu va scapa nepedepsit", a transmis Dancila, in timpul declaratiei de presa.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#dancila congres psd, #congres psd amanat , #PSD