Regretele lui Dancila: Impozitarea bacsisului si ca PSD l-a salvat pe Tariceanu de DNA

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 19:39
6475 citiri
Regretele lui Dancila: Impozitarea bacsisului si ca PSD l-a salvat pe Tariceanu de DNA
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Viorica Dancila are cateva regrete in ce priveste deciziile politice luate in perioada in care a condus Guvernul. Unul dintre ele e legat de impozitarea bacsisului iar al doilea de il vizeaza pe fostul partener de coalitie, Calin Popescu Tariceanu.

Sefa PSD spune ca a fost o greseala protejarea presedintelui ALDE, prin respingerea Senatului a cererii DNA pentru inceperea urmaririi penale.

"Cred ca da (a fost o greseala, n.red.). Eu nu am fost parlamentar, deci nu am votat", a declarat Dancila.

Pe 3 iunie 2019, Senatul a respins solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu-Tariceanu, cu 38 de voturi "pentru" si 71 "impotriva". Fostul presedinte al Senatului era acuzat ca a primit mita, indirect, 800.000 de dolari.

Dancila regreta si cum a gestionat propunerea legislativa depusa de Orlando Teodorovici, care prevede impozitarea bacsisului si includerea acestuia pe nota de plata si pe bonul fiscal.

"Da, a fost o greseala pentru ca nu a fost discutata (in partid, n.red.)", a spus sefa PSD.

Senatul a adoptat, saptamana trecuta, proiectul de lege depus de senatorul PSD Eugen Teodorovici, care prevede impozitarea bacsisului si includerea sumei denumite "bacsis" pe bonul fiscal. Propunerea se aplica serviciilor de restaurant, baruri, nivelul bacsisului oferit de client fiind intre 0% si 15%.

Proiectul a fost adoptat de Senat cu 43 de voturi "pentru", 23 de voturi "contra" si sase abtineri si urmeaza sa fie dezbatut si votat in Camera Deputatilor.

#Dancila regreta salvare Tariceanu DNA, #Dancila greseala impozit bacsis , #PSD