Social-democratii, pusi la punct in PE: Nu va ingrijoreaza ca aveti un Guvern care lupta cu cei care se lupta cu coruptia? (Video)

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 12:31
10550 citiri
Social-democratii, pusi la punct in PE: Nu va ingrijoreaza ca aveti un Guvern care lupta cu cei care se lupta cu coruptia? (Video)
Foto: captura video Parlamentul European

Dezbaterea despre statul de drept din Romania ce a avut loc miercuri in Parlamentul European a fost un nou prilej pentru social-democrati sa isi exprime viziunea lor despre cum ar trebui sa arate Justitia, acuzandu-i pe colegii europarlamentari care nu le impartasesc opiniile ca sunt victime ale "fake news" sau fac jocuri politice.

Totodata, europarlamentarii PSD au folosit momentul si pentru a se mai rafui o data public, in plenul PE, cu colegii lor romani Monica Macovei si Cristian Preda. Unul dintre cei care a sustinut un astfel de discurs a fost Dan Nica.

Vezi aici cum s-a desfasurat dezbaterea din Parlamentul European

"Romania nu accepta sa fie moneda de schimb in niciun fel de conditii si cu nicio alta tara. Intelegem ca au fost ingrijorari in privinta anumitor state membre, dar noi cererm ca fiecare tara sa fie judecata in functie de propriile sale merite.

Noi, in Romania, incercam in acest moment ca toate lucrurile care au tinut de un trecut intunecos, de un sistem judiciar pervertit, de fosti ministri ai Justitiei care au transformat procurori in servitori, de cei care au reusit sa transforme dintr-o institutie respectabila a judecatorului in persoane timorate, in procurori care au fost fortati sa faca dosare la comanda, intr-un sistem independent controlat doar de CSM si in care nimeni niciodata sa nu fie santajat.

Toata lumea in Romania trebuie sa inteleaga un singur lucru: justitia se face doar in sala de judecata si niciodata pe baza de protocoale, de servicii secrete si de intelegeri oculte. Vremurile care au fost nu se mai pot intoarce, cu toate eforturile disperate pe care le fac acesti adevarati romani din sala, cum sunt Preda si Macovei, si care au reusit sa transforme justitia romana intr-o rusine", a fost alocutiunea sustinuta de Dan Nica.

Discursul sau militant, ce a pastrat tusa de agresivitate data inaintea sa de premierul Viorica Dancila, l-a intrigat pe unul dintre colegii sai europarlamentari din Suedia, care a dorit sa-i puna o intrebare.

"Domnule Nica, permiteti o intrebare de la un coleg?", a intrebat Rainer Wieland, cel care modera dezbaterea.

Nica avea castile pe urechi, a auzit intrebarea, dar apoi si le-a dat jos uitandu-se inspre locul in care se aflau Viorica Dancila si Tudorel Toader.

Wieland a incercat in continuare sa obtina un raspuns de la Nica, insa din sala vocifera europarlamentarul PSD Victor Bostinaru.

"Domnule Nica? Domnule Nica... Domnule Bostinaru, n-am nevoie sa-mi dati lectii, eu am grija sa ascult ce se striga in sala, este posibil sa intervii, intr-adevar, aici in plenara si sa ridici mana in momentul in care se potriveste ceea ce se doreste sa se spuna cu subiectul discutiei. Eu nu accept sa faceti comentarii care nu sunt la subiect si tocmai doream sa-l intreb pe domnul Nica daca doreste sa accepte o intrebare de la domnul Hokmark. Acceptati, domnule Nica?", a continuat moderatorul plenarei.

Nica isi da din nou jos castile si se uita catre Dancila si Toader.

"Domnule Nica? Banuiesc ca nu aveti nevoie de sfaturi de la dna premier pentru a-mi raspunde la aceasta intrebare", a mai spus Wieland, dupa care i-a dat cuvantul europarlamentarului suedez Gunnar Hokmark (PPE).

"Dl presedinte, sunt din ce in ce mai surprins de aceasta dezbatere. Am vazut cum grupul social-democrat ii aplauda pe extremisti, cand extremistii apara coruptia in Romania si intrebarea pe care vreau sa o pun este urmatoarea: nu va ingrijoreaza faptul ca aveti un guvern care nu lupta suficieent cu coruptia, ci se lupta cu cei care se lupta cu coruptia?", a intrebat Hokmark.

Intr-un final, Nica i-a raspuns pe acelasi ton agresiv.

"Deci acest lucru face parte din ceea ce inseamna campania de fake news. V-a spus cineva ca in ultimii 5 ani 98% din cei trimisi, chipurile, pentru dosare de coruptie in instante au fost achitati? Vi s-a spus ca toti acesti oameni care, chipurile, au fost raportati si catre Comisia Europeana, au fost declarati nevinovati? Doar in aceste 6 luni peste 200 de achitari din partea DNA.

Anticoruptia inseamna pentru noi ca cel vinovat sa plateasca si cel nevinovat sa nu plateasca. Injustitie pentru unul inseamna injustitie pentru toata lumea, asta e devizia noastra", a sustinut Nica.

Amintim ca Dan Nica a fost anchetat in dosarul Microsoft pentru abuz in serviciu, insa a scapat de acuzatii dupa ce fapta s-a prescris.

Momentul poate fi urmarit incepand cu minutul 09:46

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Nica dezbatere stat drept Romania, #Dan Nica Parlamentul European justitie abuzuri , #PSD