Varianta Dancila la scandalul Oprisan-Ciolacu: Nu s-au injurat, trebuie sa fim o echipa unita

Luni, 10 Iunie 2019, ora 15:41
4103 citiri
Varianta Dancila la scandalul Oprisan-Ciolacu: Nu s-au injurat, trebuie sa fim o echipa unita
Foto: Arhiva PSD

Presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, a declarat luni ca are autoritatea de a linisti tensiunile din interiorul partidului, iar Marian Oprisan si Marcel Ciolacu vor reusi sa se inteleaga, pentru ca nu au alta solutie.

Presa a relatat ca seful PSD Vrancea, Marian Oprisan, s-ar fi plans in sedinta CEx de vineri ca presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, l-ar fi injurat pe holurile sediului PSD. In replica, Ciolacu l-ar fi intrebat, direct, in sedinta, daca vrea bataie.

"Eu cred ca sunt multi care pot avea aceasta autoritate (de a linisti tensiunile in PSD - n.red.), bineinteles ca si eu am aceasta autoritate, dar a fost o discutie in care probabil s-au strans foarte multe lucruri si oamenii au simtit nevoia sa vorbeasca.

I-am lasat sa isi reproseze ceea ce aveau de reprosat, sa isi spuna pasurile, dar, dupa acest Comitet Executiv, cred ca este important sa aratam respect unul fata de celalalt si sa vorbim despre probleme politice si mai putin despre problemele personale.

Cred ca, daca vrem intr-adevar sa avem succes, trebuie sa fim o echipa unita, iar o echipa unita e o echipa in care exista acest respect reciproc. (...) Nu s-au injurat, nu putem vorbi despre acest aspect, si-au reprosat anumite lucruri care cred eu ca s-au finalizat si ca, de acum incolo, vorbim pe alte principii - in primul rand, al respectului reciproc, al abordarii constructive si al obiectivelor care ne stau in fata", a spus Dancila, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Dancila a precizat ca Marian Oprisan si Marcel Ciolacu vor reusi sa se inteleaga pentru ca "nu au alta solutie".

"Nimeni nu o accepte sa avem divergente in loc sa avem propuneri, sau opinii, sau proiecte pentru viitorul partidului", a concluzionat premierul.

Citeste si Saptamana politica - Cum se reinventeaza Dancila, in vreme ce Basescu e deconspirat si care e adevarul la Valea Uzului

#scandal Oprisan Ciolacu , #PSD