Viorica Dancila a aparat cu indarjire la Bruxelles modificarile facute de PSD la Legile Justitiei

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 19:17
10126 citiri
Viorica Dancila a aparat cu indarjire la Bruxelles modificarile facute de PSD la Legile Justitiei
Foto: Facebook / Viorica Dancila (Arhiva)

Acceptata de Klaus Iohannis ca urmatorul premier al Romaniei, Viorica Dancila este un membru de partid disciplinat si loial conducerii, care a incercat sa obtina la Bruxelles sustinere pentru controversata OUG 13, in conditiile in care sute de mii de romani au protestat impotriva ei. Tot Dancila l-a acuzat pe presedintele Iohannis ca ar fi politizat Justitia din Romania.

In februarie anul trecut, Viorica Dancila a trimis un mail celor 750 de colegi din Parlamentul European in care sustinea ca toate criticile care se aduc OUG 13 ar fi nefondate. Dancila a primit o replica pe masura din partea consilierei unui europarlamentar britanic, care i-a demontat punct cu punct afirmatiile.

Citeste mai multe despre: Un europarlamentar PSD le-a dat mail celor 750 de colegi pentru a sustine ordonanta Iordache. Imediat a primit si replica pe masura

De asemenea, in decembrie, dupa ce majoritatea PSD-ALDE a modificat in mod brutal regulamentul Camerei Deputatilor in detrimentul Opozitiei, Viorica Dancila a sustinut ca modificarea de regulament nu e de rau augur, ci doar introduce prevederi similare regulamentului de procedura al Parlamentului European.

"Este regretabil faptul ca partidele de opozitie din Romania nu au maturitatea sa inteleaga care este misiunea unui Parlament", a sustinut atunci Dancila.

Vezi mai multe deespre: Liderul eurodeputatilor PSD sustine ca modificarea regulamentului preia modelul din Parlamentul European.

Tot spre finalul lunii decembrie, Viorica Dancila si-a amenintat un coleg din Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor, din care face parte si PSD in Parlamentul European, dupa ce acesta a criticat modul in care PSD a modificat Legile Justitiei.

"Atitudinea domnului Simon (Peter Simon - n.red.) este necolegiala si generata de propria lipsa de interes in a se informa exact cu privire la ceea ce se intampla in Romania. Am facut constant informari in grupul nostru politic despre evolutiile din tara, iar acestea s-au aflat la dispozitia tuturor colegilor din celelalte delegatii nationale.

Se pare ca domnul Simon nu s-a informat cu privire la acestea. De asemenea, domnul Simon nici macar nu a citit modificarile legislative discutate in Parlamentul Romaniei, ci recunoaste ca vorbeste din auzite, preluand diverse atacuri sau dezinformari lansate de o voce sau alta", a declarat atunci Viorica Dancila.

Citeste mai multe despre: Viorica Dancila (PSD) ataca un coleg german, care a indraznit sa critice Legile Justitiei: Atitudinea lui va fi discutata in grupul socialist din PE.

In timp ce Monica Macovei a fost acuzata de Viorica Dancila ca dezinformeaza la Bruxelles, in opinia Vioricai Dancila presedintele Klaus Iohannis ar fi politizat Justitia prezidand sedinta CSM de la inceputul lunii ianuarie, cu toate ca intra in atributiile sale constitutionale.

"Presedintele Klaus Iohannis a intrat in campanie electorala, cel putin asa s-a vazut azi, la sedinta CSM. Am vazut cu totii de fapt cine politizeaza justitia. Am vazut un presedinte care a vorbit de la masa CSM despre chestiuni politice care nu au nicio legatura cu CSM. Cred ca erau multe alte probleme pe care presedintele ar fi trebuit sa le spuna in aceasta sedinta. Din pacate am asistat cu totii la un mod brutal de anulare a separatiei puterilor in stat", a sustinut europarlamentarul PSD pe pagina sa de Facebook.

Viorica Dancila s-a pozitionat si in cazul scandalului declansat de Carmen Dan si care a dus la caderea guvernului, sustinand ca premierul demisionar Mihai Tudose ar fi incercat sa o umileasca pe colega sa de partid.

C.B.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
#Viorica Dancila Legile Justitiei , #PSD