Dancila i s-a adresat Papei in "romgleza": "Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity" (Video & Audio)

Duminica, 13 Mai 2018, ora 17:02
20539 citiri
Dancila i s-a adresat Papei in "romgleza": "Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity" (Video & Audio)

Au aparut primele filmari cu sunet din timpul vizitei premierului Viorica Danicila la Vatican, postate pe site-ul unei agentii internationale de stiri video. Premierul Viorica Dancila i-a spus Papei, partial in romana, partial in limba engleza, ca se bucura ca il intalneste, in momentul in care Suveranul Pontif a primit-o in audienta.

Viorica Dancila: "Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity".

Potrivit studiului "Eticheta Sociala si de afaceri", semnat de Sandra Gatejeanu Gheorghe, directorul de Protocol al Casei Regale, Papei i se adreseaza cu "Sanctitatea Voastra", "Prea Sfinte Parinte", sau "Sanctitatii Sale".

Ulterior, pe durata vizitei, Dancila i-a urat, de aceasta data in limba romana, Papei Francisc sa se bucure multi ani de rodele pomilor care vor iesi din semnintele romanesti aduse la Vatican, potrivit Romereports.com.

Viorica Dancila: "Samante de marar, iar aici sa va bucurati de roadele acestui pom multi ani de acum incolo."

Papa i-a raspuns, scurt si modest "Gratzie!" (Multumesc - n.red.) si i-a daruit, la randul sau, un medalion.

Guvernul Romaniei a postat pe site-ul oficial un video cu imagini de la intrevederea prim-ministrul Dancila cu Papa Francisc, dar fara sonor.

Faptul ca filmarile vizitei premierului Dancila la Vatican au fost prezentate in spatiul public fara sunet a provocat discutii aprinse, in Romania. Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice a declarat ca e normal sa se intample asa, de vreme ce toate filmarile din timpul audientelor la Papa se dau publicitatii fara sunet.

Agentia RomeReports.com informeaza si ca Viorica Dancila l-a invitat pe Papa in Romania, in 2019. Chiar daca ar fi vrut si ar fi putut sa vina, Papa - care are rang asimilat unui sef de stat - ar fi trebuit sa astepte invitatia presedintelui Klaus Iohannis pentru a accepta o astfel de vizita.

Intrebat cum de Viorica Dancila a anuntat, ulterior, ca Papa va veni in Romania, Klaus Iohannis a spus ca, cel mai probabil, premierul nu a inteles despre ce s-a vorbit.

Dancila s-a laudat ca papa Francisc i-a promis ca vine in Romania. Vaticanul are alta versiune

Iohannis despre anuntul premierului Dancila legat de Papa Francisc: Cred ca nu a inteles doamna ce s-a vorbit

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...