Stefan Plugaru - Marea foamete din Husi si satele judetului Falciu (1946-1947) - lucrare de referinta a istoriei locale (Recenzie) (II)

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 05:21
71 citiri
In ultimul capitol se are in vedere evacuarea copiilor din zona Falciu in regiunile excedentare cu documente si diverse tabele, avand ca studiu de caz: Arad.
In afara de actiunea oficiala pe linie de stat, dusa de Comisia interministeriala, s-a creat la 31 august 1946, in urma apelului unui grup de personalitati, oameni de stiinta si cultura, artisti, Comitetul pentru Ajutorarea Regiunilor bantuite de Seceta care a starnit un larg ecou in sufletele cetatenilor. La ajutorarea regiunilor afectate ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.