Actori care au refuzat roluri importante - Jack Nicholson trebuia sa fie in "Nasul"

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 19:35
7355 citiri
Actori care au refuzat roluri importante - Jack Nicholson trebuia sa fie in "Nasul"
Foto: Business Insider

Ti-ar fi placut sa il vezi pe Mel Gibson in locul lui Russel Crowe in "Gladiatorul", pe Jack Nicholson in locul lui Al Pacino in filmul "Nasul", pe John Travolta in locul lui Tom Hanks in "Forrest Gump" sau pe Michelle Pfeiffer in locul Juliei Roberts in comedia romantica "Pretty Woman"? Acesti actori au fost ofertati initial pentru rolurile respective, dar au refuzat.

Potrivit Business Insider, iata cativa actori care au spus "pas" unor roluri importante, din filme foarte cunoscute, care s-au bucurat de un enorm succes ulterior.

1. Matt Damon a refuzat rolul Harvey Dent in "The Dark Knight"

Actorul Matt Damon a declarat intr-un interviu ca i s-a oferit acest rol din "Cavalerul Negru", dar ca nu l-a putut accepta deoarece nu avea timp. Rolul a fost jucat pana la urma de Aaron Eckhart. "Aaron este un actor foarte bun, astfel ca filmul nu a avut de suferit. Din cand in cand primesti o oportunitate, dar nu o poti onora", a spus Matt.

2. Leonardo DiCaprio a refuzat sa il joace pe Dirk Diggler in "Boogie Nights"

Inainte ca rolul principal din "Boogie Nights" ("Jurnalul unei vedete de film porno") sa ii fie oferit lui Mark Wahlberg, care l-a si acceptat, Leonardo DiCaprio a primit o propunere in acest sens, dar a refuzat.

"Cel mai mare regret al meu este 'Boogie Nights'. Sunt un mare fan al regizorului Paul Thomas Anderson, dar atunci cand l-am cunoscut, pentru acel rol, nu vazusem prea mult din ce realizaze. Acum ador acel film", a spus DiCaprio intr-un interviu acordat ShowbizSpy.

3. Mark Wahlberg a refuzat rolul Jack in "Brokeback Mountain"

Se pare ca Mark a respins din start ideea de a juca scene gay. "M-am intalnit cu Ang Lee (n.r. - regizorul) ca sa discutam despre acest film, am citit 15 pagini din scenariu, dar m-am crispat putin. (...) I-am spus lui Ang ca este un tip talentat si ca mai vorbim, dar din fericire n-a mai fost nevoie. Nu m-am grabit sa vad filmul, nu este genul meu", a spus Mark in 2007.

4. Nicolas Cage a renuntat la rolul Green Goblin in "Spider-Man"

Intr-un interviu acordat postului de televiziune CNN, Cage a spus ca a refuzat mai multe roluri de-a lungul carierei, printre care si principalul rol in "The Wrestler" (jucat de Mickey Rourke) si pe cel al lui Green Goblin in "Spider-Man".

5. Mel Gibson a refuzat sa il joace pe Maximus, in "Gladiator"

Actorul Mel Gibson a refuzat acest rol din cauza ca se simtea prea batran. Regizorul peliculei "Gladiatorul", Ridley Scott, a insistat insa intr-un interviu asupra faptului ca Russel Crowe a fost de la inceput prima alegere. Remarcabilul film a fost recompensat cu cinci premii Oscar si doua premii Globul de Aur.

6. Jack Nicholson a refuzat sa-l joace pe Michael Corleone in "The Godfather"

In 2004, Nicholson a spus ca a respins acest rol din celebrul film "Nasul" deoarece nu i se parea pentru el: "Pe atunci credeam ca indienii ar trebui sa joace indieni si ca italienii ar trebui sa joace italieni. Erau multi actori care l-ar fi putut juca pe Michael, inclusiv eu, dar Al Pacino (care este jumatate italian - n.r.) era Michael Corleone. Nu ma pot gandi la un compliment mai bun pentru el".

7. Al Pacino a refuzat mai multe roluri, inclusiv Han Solo din "Star Wars: Episode IV - A New Hope"

Actorul Al Pacino a fost foarte selectiv in ceea ce priveste rolurile acceptate. A renuntat nu numai la Han Solo din "Razboiul Stelelor", dar si la rolul principal masculin din "Pretty Woman". "Uneori pur si simplu nu este rolul potrivit pentru tine si nu simti ca apartii acelui film", a spus el. Tot el a spus "pas" si unui rol din "Goodfellas" ("Baieti buni").

8. Keanu Reeves nu a acceptat rolul Chris Taylor in "Platoon"

Reeves a spus la un moment dat ca a refuzat rolul Chris Taylor din filmul "Plutonul", despre razboiul din Vietnam, care a revenit ulterior lui Charlie Sheen.

9. Will Smith a dat mai departe rolul Neo din "The Matrix"

Actorul Will Smith, care a renuntat la rolul principal din filmul "Matrix", adjudecat de Keanu Reeves, a spus, dupa ce a vazut filmul, ca, desi nu ii place sa recunoasca, nu s-ar fi descurcat la fel de bine ca Reeves.

10. Michelle Pfeiffer a refuzat rolul principal din "Pretty Woman" si "Basic Instinct"

Putini stiu ca, initial, Michelle Pfeiffer fusese ofertata cu rolurile principale din "Pretty Woman" si "Basic Instinct", roluri pe care ea le-a refuzat. In cele din urma Julia Roberts si, respectiv, Sharon Stone si-au castigat celebritatea aparand in aceste productii.

"Nu am putut accepta din cauza scenelor sexuale. Tatal meu era inca in viata si, sincer, nu sunt prea dezinhibata legat de corpul meu, sunt modesta", a spus ea referindu-se la rolul din "Basic Instinct".

11. John Travolta nu a vrut sa fie protagonistul filmului "Forrest Gump"

Principalul rol din acest film recompensat cu 6 premii Oscar si 3 premii Globul de Aur a fost oferit intai actorului John Travolta, inainte de a i se da lui Tom Hanks. Ulterior, Travolta a spus ca a fost o greseala sa renunte.

Totodata, Travolta a mai respins doua roluri care i-au revenit tot lui Hanks apoi, in "Splash" si "Apollo 13", si alte cateva care au ajuns la Richard Gere, printre care se numara cele din filmele "Days of Heaven", "American Gigolo", "An Officer and a Gentleman" si "Chicago".

12. Tom Hanks a refuzat rolul Andy Dufresne in "The Shawshank Redemption"

Actorul Tom Hanks a fost nevoit sa renunte la acest rol din "Inchisoarea Ingerilor" deoarece in acelasi timp filma si la "Forrest Gump".

13. Brad Pitt a refuzat o oferta de a juca in "Apollo 13"

Actorul Brad Pitt a respins unul din rolurile principale in acest film, acceptand in schimb sa joace in "Se7en".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#actori refuzat roluri mari, #actori refuzat roluri importante, #actori renuntat roluri importante, #actori refuzat roluri cunoscute , #actori