Actori care joaca, mereu, aceleasi roluri

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 09:06
2270 citiri
Actori care joaca, mereu, aceleasi roluri
Foto: L\'Internaute

Exista actori, apreciati de public, care se bucura din plin de statutul de vedeta, dar care s-au plafonat si care, cu sau fara voia lor, interpreteaza mereu roluri din aceeasi categorie.

L'Internaute a facut o analiza, care exact asta dovedeste.

Russell Crowe s-a specializat in rolurile de justitiar. S-a facut remarcat ca luptator impotriva industriei tutunului in "Revelatia", apoi impotriva Imparatului, in "Gladiatorul". A urmat "Robin Hood", "Jocul puterii", care pe langa succesul de casa l-au consacrat in pozitia vesnicului justitiar, in numele dreptatii colective.

Inainte de a rupe ritmul prin incarnarea lui Nelson Mandela, Morgan Freeman a fost mereu in rolul inteleptului. A jucat in rolul lui Dumnezeu de vreo trei ori. Tot vocea constiintei a fost si atunci cand a fost prizonierul care a evadat, dar si atunci cand a fost detectiv in "Seven". Vocea si stilul l-au consacrat pentru acest tip de rol.

Monica Belluci a debutat ca manechin si poate tocmai din cauza asta multa vreme nu a mai scapat de rolurile unde principalul lucru care conta era frumusetea. "Asterix si Obelix", "Matrix Reloaded" si ceva ecranizari dupa povestile fratilor Grimm si-au pus amprenta pe cariera ei cinematografica. Cel putin pentru Belluci, maturitatea a fost o sansa, pentru ca a insemnat, in fine, schimbarea repertoriului.

Hugh Grant a cucerit marele ecran cu rolul unui homosexual in vremea epocii Victoriene cu "Maurice", dar a devenit cunoscut cu adevarat in rolul celibatarului timid din "Patru nunti si o inmormantare". Iar imaginea tanarului simpatic si indecis a planat suficient de multa vreme asupra carierei lui, pentru a deveni un handicap.

Denzel Washington s-a specializat in roluri de salvator al umanitatii si om de actiune. Avocatul din "Malcom X" si rolul din "Hurricane Carter" au fost doar momente ale carieriei, ale carei puncte de varf raman "Deja-vu", "Atacul din metrou", "De neoprit".

Actor de prima marime al Hollywood-ului, Jack Nicholson a fost pe tot parcurusul carierei sale perfect in rolurile personajelor intunecate care speriau. Mereu era la limita nebuniei. Printre cele mai importante interpretari ale lui se mumara cele din "Easy Rider", filmul care a devenit celebru si pentru ca s-au folosit droguri adevarate, "Shining" si "Crossing Guard".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#actori Hollywood, #roluri actori, #Jack Nicholson, #Monica Belluci , #actori