Actori si cantareti care au lucrat pentru armata americana (Galerie foto)

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 18:27
7170 citiri
Actori si cantareti care au lucrat pentru armata americana (Galerie foto)
Foto: thedailybeast

Unii actori si cantareti cunoscuti in intreaga lume nu au stat doar in lumina reflectoarelor, ci au invatat si ce inseamna patriotismul si munca in Armata.

The Daily Beast a intocmit o lista cu cateva vedete masculine care au lucrat in armata Statelor Unite ale Americii.

1. Clint Eastwood

Actorul si regizorul Clint Eastwood a intrat in Armata in timpul razboiului coreean. Nu a mers pe front, dar a lucrat ca instructor de inot si salvamar, iar in weekenduri mergea la un bar, unde era responsabil cu pastrarea linistii.

In acea perioada, abilitatile sale acvatice i-au salvat chiar viata. In timpul unei permisii, el a mers spre casa cu un avion de marina, dar, in zbor, acesta a avut o problema la motor, astfel ca pilotul s-a vazut nevoit sa amerizeze undeva langa San Francisco. In urma acestui incident, Eastwood a trebuit sa inoate aproape doi kilometri, impotriva unor curenti destul de puternici.

2. Chuck Norris

Actorul Chuck Norris s-a alaturat Fortelor Aeriene ale SUA dupa ce a terminat liceul si a invatat arte martiale cat timp a stat in Coreea. Ulterior a devenit primul occidental care a primit centura neagra de grad opt in Tae Kwan Do, a castigat si pastrat titlul de campion mondial la karate, categoria mijlocie, timp de sase ani, si mai tarziu a fondat 32 de scoli de arte martiale.

3. Drew Carey

Actorul, scenaristul si producatorul Drew Carey a lucrat in Marina timp de sase ani, intre 1980 si 1986, si chiar si atunci a iesit in evidenta prin talentul sau de comediant. "In timp ce eram in Marina cautam o modalitate de a face mai multi bani si mi s-a sugerat sa incerc sa ma folosesc de glumele mele", a spus Drew la un moment dat.

4. Hugh Hefner

Fondatorul revistei "Playboy", Hugh Hefner, a scris pentru un ziar militar timp de doi ani. Dupa ce a terminat serviciul militar, in 1946, Hefner s-a gandit insa sa se indrepte catre o zona mult mai placuta, aceea de a scoate pe piata o revista pentru barbati.

5. Jimi Hendrix

In 1961, chitaristul Jimi Hendrix a avut probleme cu legea, iar in urma acestora a fost nevoit sa aleaga intre doi ani de inchisoare sau a se inrola in Armata. A ales Armata, insa tendintele sale rebele i-au dat ceva batai de cap si aici, fiind penalizat de mai multe ori pentru ca dormea in post. Desi Jimi semnase sa faca trei ani de armata, dupa un singur an capitanul lui s-a saturat si l-a eliberat din serviciu.

6. Elvis Presley

Elvis facea deja senzatie cu talentul sau in materie de muzica atunci cand a fost recrutat in Armata, in 1958. Chiar daca i s-a oferit sansa ca in timpul serviciului militar sa cante pentru militari, el a ales sa fie un soldat ca toti ceilalti. Dupa terminarea armatei, in 1960, el era mai apreciat datorita dedicarii militare.

7. Bill Cosby

Comediantul Bill Cosby s-a inrolat in marina americana in 1956 si a lucrat intai pe nave, dupa care s-a transferat la spitale militare. A avut insa parte de discriminare rasiala, fiind fortat sa manance in bucatariile restaurantelor separat de ceilalti. Dupa patru ani de serviciu militar a fost lasat la vatra.

8. Jimmy Stewart

Actorul de origine scotiana a avut o adevarata cariera militara, servind in armata 27 de ani si ajungand pana la gradul de general de brigada. Pentru reusitele din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost rasplatit cu mai multe medalii si decoratii, iar ulterior a luptat si in razboiul din Vietnam.

Pentru a intra insa in Armata a avut ceva de furca, deoarece nu avea greutatea necesara. Dupa ce a fost respins prima data, si-a luat un antrenor personal care sa-l ajute sa aiba mai multa masa musculara, dar abia a treia oara a fost acceptat.

Jimmy Stewart nu a stralucit insa doar in Armata, ci si in actorie, fiind recompensat cu un premiu Oscar si un Glob de Aur. A facut un rol remarcabil in filmul "It's a Wonderful Life", in care a jucat dupa terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

9. Henry Fonda

In 1942, Henry s-a inrolat in Marina pentru a lupta in Al Doilea Razboi Mondial, spunand ca nu vrea sa fie intr-un razboi fals de studio. A stat in Marina timp de trei ani si a fost rasplatit cu doua distinctii - Navy Presidential Unit Citation si Bronze Star.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#actori armata, #cantareti armata, #celebritati lucrat armata, #vedete US Army, #vedete armata , #actori