Actorul care i-a dat viata robotului R2-D2 din Star Wars a murit

Duminica, 14 August 2016, ora 09:18
4818 citiri
Actorul care i-a dat viata robotului R2-D2 din Star Wars a murit
Foto: Star Wars

Kenny Baker, actorul care l-a interpretat pe robotul R2-D2 in sase dintre filmele seriei "Star Wars/Razboiul stelelor", dar si in "Flash Gordon" (1980) si "Time Bandits" (1981), a murit sambata, in Anglia, la varsta de 81 de ani, dupa o lunga suferinta.

Actorul britanic, cu o inaltime de 1,1 m, a devenit cunoscut in 1977, cand a interpretat pentru prima data robotul R2-D2 in al patrulea film al francizei, "Star Wars - A new Hope", arata The Guardian. Initial, renuntase insa la acest rol, arata BBC.

Kenny Baker a jucat, de asemenea, in "Star Wars - The Empire Strikes Back" (1980), "Star Wars - Return of the Jedi" (1983), "Star Wars - The Phantom Menace" (1999), "Star Wars - Attack of the Clones" (2002) si "Star Wars - Revenge of the Sith" (2005).

"Ne asteptam, dar este trist, oricum. A dus o viata lunga si implinita. A adus multa fericire oamenilor si vor sarbatori faptul ca a fost iubit peste tot in lume. Suntem foarte mandri de reusita lui in viata", a declarat, pentru cotidianul britanic, nepoata actorului, Abigail Shield.

"In copilarie i s-a spus ca, probabil, nu va supravietui pubertatii. Fiind o persoana mica in acele vremuri, nu aveau mari asteptari. S-a descurcat foarte bine in viata. A fost bolnav in ultimii ani, asa ca ne asteptam la acest deznodamant. A fost ingrijit de unul dintre nepotii lui, care l-a gasit sambata dimineata", a mai spus aceasta despre actorul care a copilarit in Birmingham.

Kenny Baker a fost casatorit cu Eileen, care a decedat in urma cu 20 de ani, de epilepsie.

Actorul Ewan McGregor, care a jucat in trei dintre filmele seriei "Star Wars", a publicat un mesaj pe contul sau de Twitter: "Sunt atat de trist la aflarea vestii. A fost minunat sa lucrez cu Kenny".

Compania 20th Century Fox a anuntat, de asemenea, prin intermediul social media: "Odihneste-te in pace, Kenny, inima si sufletul lui R2D2!".

Actorul Mark Hamill, care l-a interpretat pe Luke Skywalker in primul film din franciza, a scris pe contul sau de Twitter: "La revedere, Kenny Baker! Un prieten loial - i-am indragit optimismul si determinarea. Era droidul pe care il cautam".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Kenny Baker Star Wars, #Kenny Baker murit, #actor robot Star Wars mort , #actori