Actorul Alec Baldwin a împușcat accidental doi colegi de platou în timpul unor filmări. Una dintre victime a murit

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 07:13
17871 citiri
Actorul Alec Baldwin a împușcat accidental doi colegi de platou în timpul unor filmări. Una dintre victime a murit
Actorul Alec Baldwin și-a împușcat doi colegi de pe platoul de filmare FOTO Hepta

O femeie a murit și un bărbat a fost rănit după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou din New Mexico, arată BBC.

Potrivit sursei citate, Poliția din statul american a declarat că Baldwin a descărcat arma accidental în timpul filmărilor pentru westernul Rust. Surse din Poliție au declarat că pistolul cu care a tras actorul era unul de recuzită și ar fi trebuit să fie, conform scenariului, încărcat cu gloanțe oarbe, dar nu se știe în ce condiții a fost încărcat cu gloanțe letale.

Femeia a fost dusă la spital, dar a murit din cauza rănilor. Bărbatul, regizorul filmului, a fost rănit și a primit îngrijiri de urgență.

Femeia împușcată mortal de Baldwin este Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, care lucra ca director de imagine. Bărbatul este Joel Souza, 48 de ani, regizorul filmului.

Alec Baldwin, în vârstă de 68 de ani, este co-producător al filmului și joacă rolul omonimului acestuia, un haiduc pe nume Rust, al cărui nepot de 13 ani este condamnat pentru o crimă accidentală.

„Potrivit anchetatorilor, se pare că scena filmată a implicat folosirea unei arme de foc de recuzită atunci când aceasta a fost descărcată”, se arată într-un comunicat al autorităților. „Detectivii investighează cum și ce tip de cartuș a fost lansat”.

„Rust” este un film western care are loc în anii 1880, care îi are în distribuție pe Baldwin, Travis Fimmel și Jensen Ackles.

Biroul șerifului a declarat că ancheta „rămâne deschisă și activă” și nu au fost depuse acuzații.

Halyna Hutchins, director de imagine, în vârstă de 42 de ani.

Un purtător de cuvânt al lui Baldwin a spus că a avut loc un accident pe platourile de filmare din cauza unei arme de recuzită cu gloanţe oarbe care s-a declanşat din greşeală.

Santa Fe New Mexican a scris că actorul în vârstă de 68 de ani a fost văzut joi plângând în faţa biroului şerifului, însă încercările de a-i lua declaraţii nu au avut succes.

Sindicatul directorilor de imagine (International Cinematographers Guild) a confirmat că femeia ucisă pe platourile de filmare este Hutchins. „Detaliile sunt neclare acum, dar încercăm să aflăm mai multe şi susţinem o anchetă completă în cazul acestui tragic eveniment”, au spus într-un comunicat preşedintele sindicatului, John Lindley, şi Rebecca Rhine, director executiv.

Filmul care face concurență marilor pelicule de pe Netflix. Rol controversat pentru un actor cunoscut
Filmul care face concurență marilor pelicule de pe Netflix. Rol controversat pentru un actor cunoscut
Filmul Road House, producție 2024, a smuls aprecieri încă de lansare, deși actorul Jake Gyllenhaal joacă un rol mai puțin obișnuit pentru el. Un fost luptător la categoria mijlocie în...
Cum arată la 57 de ani una dintre cele mai apreciate actrițe din anii 1990 FOTO
Cum arată la 57 de ani una dintre cele mai apreciate actrițe din anii 1990 FOTO
Născută în Hawaii, Tia Carrere, pe numele ei real Althea Rae Duhinio Janairo, a devenit celebra odată cu rolul Cassandra Wong din "Wayne's World" și "Wayne's World 2". Au urmat rolul Junno...
#Alec Baldwin, #Film, #impuscat , #Stiri Alec Baldwin