Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au stea pe Aleea Celebritatilor

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 13:02
3042 citiri
Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au stea pe Aleea Celebritatilor

Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au primit, sambata, cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti, corespondentul din Romania al celebrului Walk of Fame american.

Cei doi actori au primit acest premiu pentru intreaga lor cariera, in Piata Timpului

Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor. Originari din Bucuresti, cei doi au jucat in zeci de filme, printre care si "Nea Marin Miliardar", alaturi de regretatul Amza Pellea.

Draga Olteanu Matei, in varsta de 78 de ani, a spus ca, desi este bucuresteanca, orasul sau de suflet ramane Piatra Neamt, care a "adoptat-o". Ea a jucat in filme precum "Buletin de Bucuresti" sau "Pistruiatul", fiind o foarte apreciata prezenta in comediile romanesti. Indragita actrita a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" in 1956. O mare figura a teatrului romanesc, ea este identificata de multe ori cu personajul "Coana Chirita".

Mircea Albulescu, 77 de ani, a lacrimat in momentul in care a fost dezvelita steaua care ii va purta numele. Actorul a jucat in peste 70 de filme si sute de piese de teatru, a scos sapte volume de versuri si a facut teatru radiofonic. El a interpretat roluri in filme memorabile precum "Mihai Viteazul" sau "Actorul si salbaticii".

In cadrul evenimentului de astazi, stelele au fost dezvelite in prezenta Primarului General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, care a inmanat celor doi actori cate o placheta a orasului Bucuresti pentru meritele lor deosebite pe scena teatrului.

Aleea Celebritarilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Proiectul este derulat de Teatrul Metropolis in colaborare cu magazinul Cocor si Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti.

Pana acum, aici au mai primit o stea si alte mari nume al cinematografiei romanesti: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani si regizorul Alexandru Tocilescu.

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: Ziare.com