Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au stea pe Aleea Celebritatilor

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 13:02

   

Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au stea pe Aleea Celebritatilor
Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu au primit, sambata, cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti, corespondentul din Romania al celebrului Walk of Fame american.

Cei doi actori au primit acest premiu pentru intreaga lor cariera, in Piata Timpului
Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor. Originari din Bucuresti, cei doi au jucat in zeci de filme, printre care si "Nea Marin Miliardar", alaturi de regretatul Amza Pellea.

Draga Olteanu Matei, in varsta de 78 de ani, a spus ca, desi este bucuresteanca, orasul sau de suflet ramane Piatra Neamt, care a "adoptat-o". Ea a jucat in filme precum "Buletin de Bucuresti" sau "Pistruiatul", fiind o foarte apreciata prezenta in comediile romanesti. Indragita actrita a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" in 1956. O mare figura a teatrului romanesc, ea este identificata de multe ori cu personajul "Coana Chirita".

Mircea Albulescu, 77 de ani, a lacrimat in momentul in care a fost dezvelita steaua care ii va purta numele. Actorul a jucat in peste 70 de filme si sute de piese de teatru, a scos sapte volume de versuri si a facut teatru radiofonic. El a interpretat roluri in filme memorabile precum "Mihai Viteazul" sau "Actorul si salbaticii".

In cadrul evenimentului de astazi, stelele au fost dezvelite in prezenta Primarului General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, care a inmanat celor doi actori cate o placheta a orasului Bucuresti pentru meritele lor deosebite pe scena teatrului.

Aleea Celebritarilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Proiectul este derulat de Teatrul Metropolis in colaborare cu magazinul Cocor si Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti.

Pana acum, aici au mai primit o stea si alte mari nume al cinematografiei romanesti: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani si regizorul Alexandru Tocilescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2973 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dinu
rank 5
Si lista
va continua!Sorin Oprescu va continua sa onoreze teatrul si filmul romanesc cu asemenea manifestari.Slava Domnului,avem destui actori talentati care sa merite aceasta onoare!
dac67
rank 5
copie dupa americani
ca si haloweenul si alte prostii..........
romanii nu mai stiu sa fie originali !!!?
sparky
rank 5
Nu e o surpriza!
Invitati in cursul saptamanii la o televiziune,Draga Olteanu Matei si Sorin Oprescu au anuntat in avanpremiera evenimentul.Nu este chiar asa de usor sa stabilesti lista actorilor care vor avea parte de o asemenea recunoastere!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor