Dragos Bucur, de la actor la terapeut sexolog - Interviu

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 12:27
3437 citiri
Dragos Bucur, de la actor la terapeut sexolog - Interviu
Foto: Facebook

Dragos Bucur revine in atentia publicului cu o noua productie, care, considera el, poate fi chiar "veriga lipsa" din peisajul cinematografic romanesc. "Love Building", care a avut premiera pe 13 septembrie, ni-l prezinta pe Dragos Bucur in calitate de terapeut sexolog.

Actorul a vorbit in cadrul unui interviu acordat Ziare.com despre familie, scoala sa de actorie, dar si despre "Love Building", filmul realizat din fonduri proprii impreuna cu Alexandru Papadopol si Dorian Boguta.

Un actor in rol de terapeut sexolog - cum v-ati pregatit pentru "Love Building"?

Ha, ha, ha! Am citit mult, am vazut multe materiale si m-am documentat in domeniu!

Actorii invata ceva din fiecare rol. Ce ati invatat dvs. prin prisma acestuia?

Adevarul este ca lucrul pentru filmul acesta ne-a umplut pe toti de bucurie si energie. Desi a fost un program incredibil de solicitant la finalul fiecarei zile de filmare toata lumea pleca acasa cu zambetul pe buze! Am reinvatat sa ma bucur de fiecare minut petrecut pe platoul de filmare.

De ce nu trebuie ratat "Love Building"? In cateva cuvinte puteti incerca sa ii convingeti pe cititorii Ziare.com sa mearga la cinematografe?

"Love Building" a fost proiectat la festivalurile B'est si TIFF si pot sa spun ca la ambele proiectii reactiile publicului au fost extraordinare. Cred ca acest film poate fi "veriga lipsa" in peisajul cinematografic romanesc!

Avem filme premiate la festivaluri prestigioase internationale la care spectatorii nu intra insa in sala de cinema si avem filme care se vor comerciale, dar care nu pot concura cu productiile straine. Cu "Love Building" sper sa avem si comedii de bun gust, productii romanesti care sa umple salile de cinema!

Stiu ca alaturi de Dorian Boguta si Alexandru Papadopol ati infiintat scoala de actorie "Actorie de film". Cum v-a venit ideea?

S-au facut trei ani de cand am inceput proiectul Actoriedefilm.ro! Ma gandeam de cativa ani ca, desi filmul romanesc a capatat o amploare extraordinara, scoala romaneasca nu s-a specializat pe actoria de film... Si, uite asa, incet-incet s-a infiripat ideea!

Ce trebuie sa faca un tanar pentru a urma cursurile scolii?

Nu e complicat! Pe 7 octombrie incepem noua serie de cursuri si in acelasi timp pregatirea pentru "Love Building 2", un nou film in care cursantii nostri pot deveni actori de cinema! Amatorii de senzatii tari se pot inscrie la cursurile noastre accesand www.actoriedefilm.ro si, cu putin noroc, in toamna viitoare se pot vedea in urmatorul film produs de Actoriedefilm.ro.

Trebuie sa fie neaparat student la UNATC sau poate fi si amator?

Nu, procentul cursantilor nostri este 30% profesionisti, 70% amatori, pentru a urma cursurile noastre este suficient sa ai talent si determinare.

Ati refuzat pe cineva pana acum? De ce?

Da... Nu suntem cei mai exigenti profesori din lume, dar cred ca este evident cand cineva chiar nu are de-a face cu actoria: ).

Cat costa cursurile?

300 euro pe luna la care se adauga la final costul filmului de final, cost care include pregatirea, productia, postproductia, echipamentul etc.

Care considerati ca este cea mai mare greseala pe care o poate face un tanar actor?

Hmmm. In actorie nu exista un drum batut, dar probabil ca neseriozitatea este o greseala de neiertat in meseria asta. Daca apari de doua ori baut la filmare, intarzii sau nu iti stii textul, poti fi sigur ca in scurt timp toata lumea va sti asta!

Dar unul matur? In sensul in care exista vreo greseala pe care o poate face si care l-ar costa cariera?

Cred ca greselile capitale sunt aceleasi pentru un actor tanar si unul matur, poate doar ca celor maturi li se mai iarta uneori boacanele!

Cum se distreaza omul Dragos Bucur atunci cand nu este actor, ci tata si sot?

Ne plimbam cu bicicletele, in vacanta, plimbam cainii, mergem la film...

Dintre filmele in care ati jucat, care este preferatul Sofiei? Daca a avut voie sa se uite la ele...

Doar doua filme cu mine a vazut Sofia: "Ho-ho-ho 2" si "Toy Story 3"! Restul, dupa ce implineste 18 ani.

Faceti parte dintr-o familie de artisti. Fiica dvs. credeti ca va va calca pe urme?

E posibil, cred ca e putin devreme sa ne dam seama! Sofiei ii place sa cante, sa danseze, sa deseneze, e o fire vesela si optimista, deci are datele "unui artist".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dragos Bucur Love Building, #Dragos Bucur actor, #Dragos Bucur interviu, #Dragos Bucur terapeut, #Dragos Bucur filme, #Dragos Bucur roluri, #Dragos Bucur actor filme, #Dragos Bucur scoala actorie , #actori