Globurile de Aur - vezi cine sunt marii castigatori

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 08:06
5070 citiri
Globurile de Aur - vezi cine sunt marii castigatori

Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic a fost acodat peliculei "The Desendants", film care i-a adus si lui George Clooney premiul pentru cel mai bun actor de drama la ceremonia care a avut loc duminica seara. Nominalizati au mai fost si alti actori cu renume, precum Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling sau Brad Pitt.

La categoria film dramatic, Meryl Streep a fost desemnata cea mai buna actrita, pentru rolul din "The Iron Lady", in care a jucat-o pe Margaret Thatcher. Meryl Streep s-a confruntat cu rivale ca Glenn Close, Viola Davis sau Rooney Mara ("The Girl with the Dragon Tatoo"), la randul lor nominalizate.

La categoria comedie a fost premiat filmul "The Artist", care spune povestea unui star al filmului mut, a carui vreme a apus. Filmul a dat si cel mai bun actor de comedie de anul acesta la Globurile de Aur, in persoana lui Jean Dujardin.

Cea mai buna actrita de comedie a fost desemnata Michelle Williams, pentru rolul din filmul "My Week with Marilyn". Au fost nominalizate la aceasta categorie nume grele precum Jodie Foster, Charlize Theron, Kate Winslet sau Kristen Wiig.

"Aventurile lui Tintin" a fost cel mai bun film de animatie, povestea reporterului Tintin fiind preferata de juriu fata de "Puss in Boots", "Rango" sau "Cars 2".

Cel mai bun film in limba straina este "A separation", realizat in Iran. Filmul spune povestea unui cuplu din Iran care are posibilitatea de a pleca din tara pentru a oferi copilului o viata mai buna sau de a ramane sa ingrijeasca un batran bolnav de Alzheimer.

La categoria actori secundari au fost desemnati castigatori Octavia Spencer (pentru rolul din "The Help") si Christopher Plummer (pentru "Beginners").

Woody Allen a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu, iar cel mai bun regizor este anul acesta Martin Scorseze, pentru filmul "Hugo".

Cel mai bun serial de televiziune este "Homeland", iar actrita din rolul principal, Claire Danes, a luat si premiul pentru cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune. Kelsey Grammer a castigat premiul pentru cel mai bun actor in serial pentru "Boss".

La categoria serial de comedie, preferatul americanilor este "Modern Family", iar cel mai bun actor a fost Alec Baldwin (pentru rolul din "30 Rock"). Cea mai buna actrita intr-un serial de comedie este Laura Dern ("Enlightened").

La categoria mini-serii, castigatorul a fost canalul PBS, cu "Downtown Abbey", iar cea mai buna actrita, respectiv actor au fost desemnati Kate Winslet (pentru rolul din "Mildred Pierce") si Idris Elba (pentru rolul din "Luther").

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Globurile Aur, #premiu Globuri Aur, #actori Globuri Aur , #actori