Incepe "Saptamana actorilor": Marius Manole si Serban Pavlu si-au pus tricourile #FaraPenali si strang semnaturi in strada UPDATE

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 16:58
7204 citiri
Incepe "Saptamana actorilor": Marius Manole si Serban Pavlu si-au pus tricourile #FaraPenali si strang semnaturi in strada UPDATE
Foto: Facebook/Fara Penali in Functii Publice

Peste 20 de actori vor fi prezenti in fiecare zi, in perioada 18-25 iulie, in Piata Universitatii din Capitala, intre orele 17:00-20:00, pentru a ajuta la strangerea de semnaturi pentru initiativa cetateneasca #FaraPenali.

Printre ei se numara: Marius Manole, Florin Calinescu, Oana Pellea, Maria Obretin, Olimpia Malai, Marcela Motoc, Nicoleta Lefter, Alex Calin, Ilona Brezoianu, Cristian Bota, Natalie Ester, Florentina Tilea, Ada Gales, Istvan Teglas, Alex Bogdan, Diana Dumbrava, Eduard Petru Jighirgiu, Crina Semciuc, Liurca Mariana. Acestia vor sta in strada, prin rotatie, pentru a strange semnaturile de la cei care sprijina initiativa cetateneasca, anunta organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Saptamana actorilor" va avea loc si in alte orase din tara, astfel ca la sfarsitul acestei saptamani, Marius Manole va merge sa stranga semnaturi in Sinaia, Tache Florescu si Crina Semciuc in Ramnicu Valcea (vis-a-vis de mall, de la ora 17:00-20:00), iar Alex Bogdan va aduna semnaturi in Vama Veche.

UPDATE 17:00 Si Sergiu Marocico a iesit in strada la Targu Mures pentru a ajuta la strangerea de semnaturi.

Organizatorii arata ca regizorul "Saptamanii Actorilor" este Marius Manole. "Haideti sa-i cunoasteti si sa vorbiti cu ei dincolo de scena teatrului", este mesajul campaniei.

Foto: Facebook/Saptamana actorilor #FaraPenali

Indemnurile actorilor

Actorii Marius Manole si Serban Pavlu si-au pus aseara tricourile #FaraPenali si au indemnat publicul sa semneze pe listele voluntarilor care asteptau afara. Acest lucru s-a intamplat dupa piesa "Demnitate", un spectacol despre coruptia din politica, care se joaca pe scena Teatrului Avangardia.

"Intr-o vreme in care putini artisti romani au curaj sa se exprime public despre contextul politic actual, de teama sa nu piarda finantari, ori spectacole, acesti actori infrunta orice pentru crezul lor", se arata pe pagina "Fara Penali in Functii Publice".

Ester: Ei ar trebui sa va stie voua de frica

"Coruptia a facut prea multe victime in Romania. Nu vrem penali in functii publice. Cunosc cazuri in care oamenii au evitat sa isi puna semnatura, de frica! Frica", este mesajul actritei Natalie Ester. Aceasta spera ca astfel de initiative sa apara si in celelalte judete: "E nevoie de implicarea tuturor, fie ca vorbim de Bucuresti, Vaslui sau Constanta. Nu cerem decat sa va alaturati unui principiu."

"Va implor, nu va mai temeti de penali. Ei ar trebui sa va stie voua de frica, nu invers! Hai, curaj!", conchide Ester.

Citește și:
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale, că „în acest moment există o singură posibilitate, să ne îngrijim de...