Madalina Anea se vede regina Maria a Romaniei Interviu

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 08:23
6219 citiri
Madalina Anea se vede regina Maria a Romaniei Interviu
Foto: MediaPro Distribution

Madalina Anea este o tanara actrita de 26 de ani ce promite multe. Primul sau lung metraj a fost lansat de curand, "Mamaia", iar ea spera ca acesta sa fie doar inceputul unei cariere lungi si pline de roluri emotionante.

Dintre marile personalitati istorice, Madalina ar vrea sa o interpreteze pe regina Maria, "o regina soldat si diplomat in perioada Primului Razboi Mondial, o femeie activa, o iubitoare de arta, un om frumos", dupa cum a descris-o actrita in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.

In "Mamaia" a jucat alaturi de Stela Popescu, Valentin Teodosiu si Ion Dichiseanu, trei mari actori de la care a invatat multe, inclusiv cum sa mentina placerea si bucuria jocului, chiar si dupa zeci ani de experienta.

Odata cu lansarea filmului "Mamaia" ai intrat sub lupa presei. Esti pregatita sa ai paparazzi pe urmele tale? :)

Ahaha! Nu cred ca e cazul. "Mamaia" e, intr-adevar, o rampa de lansare pentru mine ca actor, dar nu si ca vedeta. La noi in tara, lucrurile stau un pic altfel. Si e mult de munca pana sa fii recunoscut ca actor de oameni, pe strada.

Stela Popescu, Valentin Teodosiu si Ion Dichiseanu. Trei mari actori in acelasi film cu tine. Ce ai invatat de la fiecare in parte?

M-am bucurat foarte tare ca am avut ocazia sa joc alaturi de ei. Cu doamna Stela am avut cele mai multe scene si mi-a placut enorm, mai ales ca e o fire energica si joviala. Nu m-am putut abtine sa nu-i pun intrebari despre viata ei si despre cum e ea ca om, intrucat o respect si o iubesc de cand eram mica. E o actrita dedicata si profesionista si ceea ce am invatat in primul rand de la ea e sa-ti mentii placerea si bucuria jocului, dupa atatia ani de experienta, si sa ramai tanar.

Cu domnul Teodosiu si domnul Dichiseanu am interactionat mai putin pe platourile de filmare. M-am distrat foarte tare cu ei si mi-a placut mult pofta lor de a face comedie, de a se juca.

De ce crezi ca ai fost aleasa la castingul pentru "Mamaia"? Prin ce te diferentiezi de celelalte tinere actrite?

Inca de la primul casting am simtit-o pe Ana foarte aproape de mine, mi-a fost usor sa-i desenez niste contururi, atat in vestimentatie, cat si in atitudine. Cred ca m-a ajutat si faptul ca aveam parul scurt, blond si aveam un aer de punkista.:) Mi-a placut foarte mult acest personaj.

Atat tu, cat si Paul Diaconescu, iubitul tau, sunteti actori si ati jucat in "Mamaia", cunoscandu-va pe platourile de filmare. Se spune ca pentru supravietuirea unui cuplu trebuie separata viata personala de cea profesionala. La voi cum este? Va duceti munca acasa sau invers? E un avantaj sau un dezavantaj faptul ca sunteti impreuna si la serviciu?

Pe perioada filmarilor la "Mamaia", eu si Paul nu formam un cuplu, asa ca nu stiu exact cum e cu impletirea celor doua experiente.

Stela Popescu, despre operatia la ochi, rochia de mireasa si "Mamaia"Interviu

Cum ai defini, in cateva cuvinte, relatia cu Paul?

Suntem indragostiti unul de celalalt. Asta e tot ce conteaza.

Ce tip de rol preferi? Fata rea sau buna?

Ambele. Vreau sa am ocazia sa interpretez roluri cat mai variate, apropiate mie sau contre-emploi. Vreau de toate.

Te-a schimbat in vreun fel interpretarea Anei, fata rea din "Mamaia"?

Ana are doar reputatie de fata rea, dar este un om bun si cald. M-a modificat mult atunci, da. In perioada filmarilor am avut o senzatie frumoasa de libertate si energie, care veneau din atitudinea preluata de la Ana.

E foarte placut sa traiesti fara sa respecti foarte multe reguli si sa te simti ca o pasare neingradita. Toate astea le-am trait datorita lucrului la personaj si asa mi-am proiectat-o mereu pe Ana in capul meu: ca o pasare.

Cum a fost trecerea de la viata din Suceava la cea din Bucuresti? Poti face o comparatie, in cateva cuvinte, intre cele doua orase? Ce-ti lipseste cel mai mult de acasa?

N-a fost o trecere prea grea, deoarece a venit odata cu facultatea, care m-a solicitat destul de mult si, placandu-mi, mi-a usurat chiar si dorul de casa. Mie imi plac aglomeratia, luminile, agitatia... Imi place linistea doar cand ma duc acasa, dar pentru putin timp. Dupa o saptamana simt nevoia sa ma intorc, sa ma agit.

N-am vrut niciodata sa raman la Suceava, desi e un oras foarte frumos si imi e des dor de copilarie si de ai mei. Dar e mai frumos asa, sa ma intorc din cand in cand. Se pastreaza un fel de sentiment sacru vizavi de tot ceea ce inseamna casa. Si cred ca asta simt majoritatea colegilor mei veniti din provincie in Capitala.

Cred ca cel mai mult imi lipsesc ai mei. Mama si tata sunt prietenii mei si imi ofera un echilibru pe care nimeni altcineva nu mi-l poate da.

In ce film biografic al unei personalitati de la noi ti-ar placea sa joci?

Mi-ar placea sa joc intr-un film despre Maria Tanase. O iubesc mult si cred ca ar fi extrem de interesant.

Ti-ar placea sa intri in pielea unei femei-poltician?

In ceea ce priveste politica, recunosc faptul ca nu ma prea pricep, dar mi-ar placea s-o interpretez pe regina Maria a Romaniei, o personalitate politica importanta, care a reprezentat o regina soldat si diplomat in perioada Primului Razboi Mondial, o femeie activa, o iubitoare de arta, un om frumos.

Care crezi ca este cea mai mare actrita din Romania?

Avem foarte multe actrite minunate. Nu pot spune care e cea mai mare, dar pot spune ca imi plac mult Valeria Seciu si Mariana Mihut, ele m-au emotionat si cu ele am rezonat de fiecare data si la teatru si in filme.

Te-ar interesa o colaborare pentru o telenovela?

Desigur. Imi place sa joc si sper sa am ocazia sa lucrez in toate directiile pe care le inglobeaza actoria.

Pana unde merge pasiunea pentru actorie? Ai accepta o scena nud?

Depinde de scena si de proiect.

Cum a fost experienta ca studenta a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale"? Care a fost cel mai dur profesor si de ce? Care e cea mai frumoasa amintire din facultate?

A fost o experienta minunata, pentru ca m-a format sa fac ceea ce iubesc cel mai mult. In anii de facultate am cunoscut oameni frumosi si am invatat enorm. E o facultate aparte, e o lume in care m-am integrat si in care am putut sa ma exprim.

Nu am avut profesori "rai". Am avut cunoscatori de oameni, mentori, artisti care formeaza artisti. Cred ca cea mai frumoasa amintire este perioada in care studiam Cehov. Cred ca m-am regasit cel mai mult in piesele lui si lucrul cu colegii mei, din perioada aia, a fost poate cea mai sincera farama de teatru de care am avut parte pana acum.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Madalina Anea Regina Maria, #Madalina Anea Mamaia, #Madalina Anea actrita, #Madalina Anea interviu , #actori