Michael Douglas socheaza: De ce a facut cancer

Luni, 03 Iunie 2013, ora 10:02
9982 citiri
Michael Douglas socheaza: De ce a facut cancer

Intr-un amplu interviu recent, Michael Douglas a vorbit despre cariera, familie si problemele recente de sanatate. Diagnosticat in anul 2010 cu cancer la gat, actorul din Basic Instinct a dezvaluit ca sexul oral i-a cauzat cumplita boala si nu anii in care s-a luptat cu dependenta de alcool si tigari.

Aflat la Cannes unde cel mai recent film al sau, "Behind the Candelabra", a intrat in competitia pentru premiul Palme d'Or, Michael Douglas a explicat cauzele care au stat la baza bolii ce i-ar fi putut fi fatala.

Intrebat de reporterii The Guardian daca regreta anii in care a abuzat de alcool si tutun, vicii care pot genera probleme grave de sanatate, actorul a explicat ca in cazul sau a fost vorba de o infectie cu HPV, human papilloma virus, luat pe cale orala.

"Nu vreau sa fiu foarte explicit, dar acest tip de cancer este provocat de HPV, virus care poate fi contractat in timpul sexului oral. Da, exista o boala cu transmitere sexuala ce cauzeaza cancerul", a spus vedeta.

Actorul in varsta de 68 de ani marturiseste ca stabilirea unui diagnostic cert a fost dificila in cazul sau, medicii americani tratandu-l mai multe luni cu antibiotice. In cele din urma, dupa o biopsie efectuata de un doctor din Montreal, in luna august 2010, starul a fost diagnosticat cu cancer in stadiul patru.

Au urmat opt saptamani de chimioterapie si radiatii intensive, timp in care actorul a pierdut peste 20 de kilograme. Tratamentul insa a functionat, iar acum, la aproape trei ani de la aparitia bolii, Michael Douglas se poate considera vindecat.

Pana la acest interviu, boala sa a fost pusa pe seama obiceiurilor nesanatoase din tinerete, precum fumatul si consumul de alcool sau droguri. De altfel, in anul 1992 actorul a fost spitalizat pentru a-si trata aceste dependente.

Virusul HPV, cunoscut mai degraba ca virusul care cauzeaza cancerul de col uterin sau pe cel anal, pare a sta la baza unui numar tot mai mare de cancere orale. Medicii londonezi au confirmat ca acesta a fost descoperit in peste 57% din cazurile de cancer la persoane tinere.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...