Mihai Calin: Cu cat exista mai multa prostie, cu atat trebuie scoasa in fata! Interviu

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 09:31
6763 citiri
Mihai Calin: Cu cat exista mai multa prostie, cu atat trebuie scoasa in fata! Interviu
Foto: Mihai Calin

Actorul Mihai Calin va prezenta, incepand de sambata, 25 octombrie, o noua emisiune, "Norocul iti bate la usa". Este vorba despre un amestec de reality si quiz show, difuzat de Kanal D.

Amanunte inedite din viitoarea emisiune, dar si povesti din vremea cand lucra la un matinal TV cu Florin Calinescu ne-a spus Mihai Calin intr-un interviu acordat Ziare.com.

Noua emisiune consta intr-un concurs cu premii, pe teme de cultura generala. Cei care intra in joc vor fi nevoiti sa puna ca miza obiecte din casa lor. In cazul in care raspund gresit la intrebari, vor pierde si banii, si obiectele.

Ne puteti spune daca in show-ul "Norocul iti bate la usa" isi pierde cineva masina?

Cineva a mizat pe masina, dar nu va pot dezvalui deznodamantul. Se mizeaza in show si pe obiecte valoroase.

S-a intamplat sa fiti impresionat de vreo familie la filmari?

In general, este o tensiune acolo, oamenii se sfatuiesc intre ei, argumenteaza. Unii intra in conflict pentru a-si apara raspunsul, dar nu se intampla in emisiunea aceasta niste lucruri ca in filmul "Slumdog Millionaire".

Este interesant de urmarit tensiunea participantilor - e posibil sa aiba pareri diferite despre raspuns. La fiecare intrebare, oamenii vor sa demonstreze ca stiu lucruri, ca se descurca. Telespectatorii vor intra si ei in joc, e imposibil sa nu incerci sa raspunzi si tu, in gand, intrebarilor. Emisiunea e un amestec de reality si quiz show.

In urma filmarilor, care credeti ca e nivelul cunostinelor romanilor?

Nu se poate trage o concluzie, nu putem generaliza. Cred ca ar trebui sa se faca un studiu, un sondaj de opinie pe un numar reprezentativ de oameni pentru a trage o concluzie despre nivelul de cultura generala al romanilor. Nici dupa 20 de emisiuni nu poti trage o concluzie. Unii concurenti sunt mai atenti, altii nu. Unii se emotioneaza si, in cele 30 de secunde cat le acorzi de exemplu, pe strada, nu se pot concentra.

Mi s-a intamplat sa intalnesc o doamna care nu a reusit sa se concentreze, timp de 20 de secunde. S-a blocat, nu a stiut raspunsul... I-am spus ca imi pare rau ca nu pot sa ii dau premiul acela de 100 de lei. Si dupa cateva minute, s-a dezmeticit, s-a calmat, s-a intors si mi-a dat raspunsul.

Mi-a pus si mie cineva o intrebare pe strada si nu am stiut sa raspund. Daca nu stii sa raspunzi la o intrebare nu inseamna ca esti prost. Am pus cuiva o intrebare, nu a stiut sa raspunda complet si mi-a zis: "Dar iti pun eu o intrebare. Ia sa vad daca stii raspunsul!". Intrebarea era "Carei tara apartine Insulelor Galapagos?". Si n-am stiut. Mi-a dat raspunsul - "Ecuador" - si a adaugat: "Suntem chit".

La ce va uitati la TV?

Ma uit la emisiuni despre natura, despre animale, dar si despre stiinta, istorie... Eu nu am avut bunici la tara, nu mi-am petrecut la tara nicio vacanta, si poate de aceea imi plac emisiunile despre natura si animale. Si la sport ma mai uit, dar nu foarte mult. La stiri ma uit din ce in ce mai putin...

Sunteti actor inainte de toate. Este un "must" pentru un actor sa se implice si in emisiuni TV?

Nu, nu este un "must". Este in functie de ce ti se ofera, de ce iti iese in cale. Intamplarea si norocul joaca un rol important in profesia de actor.

Se poate trai din aceasta profesie? La ce nivel?

Este greu sa traiesti numai din teatru. Sunt multi actori freelanceri, care au aparut in ultimii zece ani in Romania, care se zbat cum pot. Unii sunt foarte activi si fac teatru independent. Dar trebuie sa fii foarte foarte tenace pentru a trai numai din teatru. Toti sunt nevoiti sa incerce si altceva, pentru a trai decent. Chiar daca ai face film si ai un rol principal pe an, tot nu ti-ai asigura un trai decent. Esti la limita.

Puteti fi vazut in "Q.E.D." si "America, venim". Ce ne spuneti despre fiecare, astfel incat sa ne trezeasca interesul?

Despre "Q.E.D." nu am deocamdata ce spune, pentru ca nu l-am vazut. Am un rol episodic. A avut premiera de curand si din cauza programului nu am ajuns la premiera.

"America, venim!" este o comedie buna, amuzanta. Este vorba de o trupa romaneasca de actori care merge sa joace la New York si acolo intampina o serie de obstacole si se intampla o serie de peripetii.

Ati mai trecut pe la teatrul studentesc "Podul", unde jucati in studentie? Ce va trece prin minte cand va ganditi la acesta?

Am trecut foarte rar. Am ajutat anul trecut la remontarea unui spectacol vechi, "Stefan Voda", dupa trilogia lui Delavrancea, in care am jucat si eu, acum 25 de ani.

Sunt emotionat cand trec pe acolo, am nostalgii. Anul trecut a decedat regizorul si animatorul acelui spatiu, domnul Catalin Naum, care a fost sufletul Teatrului "Podul" vreme de 40 de ani. Acum nu mai stiu ce se intampla acolo... Probabil ca, la "Podul", sunt oameni tineri care incearca sa isi faca un drum.

Cum a fost perioada in care prezentati matinalul TV cu Florin Calinescu?

La emisiunea de dimineata, principalul prezentator era Florin Calinescu. Pe acolo mai eram si eu, si Gianina Corondan... Numai ca eu am stat o perioada foarte scurta, vreo doua luni. Era o perioada mai dificila pentru mine. Aveam repetitii la teatru, iar dimineata trebuia sa ma trezesc foarte devreme.

In toata perioada asta de 18 ani, de altfel, nu am renunat niciodata la teatru. Era foarte obositor si mi-am dat seama ca nu era locul meu acolo. Nu cred ca eram bun la chestia aia.

Erau emisiunile de divertisment diferite atunci? In ce fel?

Acum divertismentul mi se pare mai desantat. Noi aveam mai multa decenta... Sigur ca exista si lucruri bune acum, nu vreau sa se inteleaga ca toata televiziunea inseamna vulgaritate. Dar cu cat exista mai multa prostie, cu atat mai mult trebuie scoasa in fata!

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Mihai Calin noua emisiune, #Mihai Calin Kanal D, #prezentator Norocul iti bate la usa, #Mihai Calin actor, #Mihai Calin teatru filme, #Mihai Calin interviu , #actori