O viata complicata, cu consum de droguri de la 6 ani: Cum ajungi sa fii cel mai bine platit actor din lume

Joi, 06 August 2015, ora 12:20
11416 citiri
O viata complicata, cu consum de droguri de la 6 ani: Cum ajungi sa fii cel mai bine platit actor din lume
Foto: Instagram/Robert Downey Jr

Robert Downey Jr. a fost desemnat, din nou, cel mai bine platit actor din lume, Forbes estimand castigurile sale de anul trecut la 80 de milioane de dolari. Insa actorul s-a aflat de mai multe ori pe buza prapastiei, multi fiind de parere ca nu mai avea sanse de revenire.

Forbes: Topul celor mai bine platiti actori - cine il conduce si surpriza de pe locul doi

Mare parte din problemele sale au fost cauzate de dependenta de alcool si droguri. Catre sfarsitul anilor '90 si inceputul anilor 2000, actorul a fost de mai multe ori la inchisoare, aminteste Daily Mail.

In acea vreme, aflat dupa gratii, Downey Jr. castiga 8 centi pe zi curatand tavile de pizza din cantina penitenciarului din Los Angeles. E cu atat mai remarcabil cum a reusit acesta sa se repuna pe picioare, ajungand, la 50 de ani, sa fie numit o legenda vie in industria filmului.

Mare parte din succes (si bani) se datoreaza francizei "Iron Man", incepand in urma cu sapte ani, in care partenera pe ecran ii e Gwyneth Paltrow.

Robert Downey Jr stabileste record dupa record - Iron Man 3, lider in box office (Video)

Au inceput chiar sa se faca paralele intre inventatorul excentric Tony Stark (cel care se transforma in Iron Man) si Downey Jr. cel din viata reala. La fel ca Stark, actorul locuieste in Malibu, intr-o ferma decorata excentric, in valoare de circa 15 milioane de dolari. Are acolo o sala de gimnastica, un grajd ce gazduieste 12 cai, traind el insusi "pe cai mari".

In urma cu mai multi ani, viitorul sau era sumbru, actorul fiind inlantuit de dependenta sa. A facut cunostinta cu drogurile de la sase ani, cand chiar tatal sau, un producator de filme underground, Robert Downey, l-a lasat sa incerce marijuana.

A continuat sa se drogheze impreuna cu tatal sau; era o experienta comuna tata-fiu, o incercare de apropiere, o punte gresita de comunicare pe care o deschisese tatal sau. In scurt timp, a ajuns sa se imbete in fiecare seara. S-a lasat de scoala pentru a studia actoria, iar in 1987 a intruchipat un pusti bogat, dependent de droguri, in filmul "Less than zero".

Talentul i-a adus celebritatea, ajungand sa aiba relatii cu actrite ca Marisa Tomei sau Sarah Jessica Parker (inainte ca aceasta sa joace in faimosul "Sex and the city"). Relatia de durata cu cea din urma s-a sfarsit tocmai din cauza dependentei de droguri a actorului.

L-a jucat apoi pe Charlie Chaplin, in 1992, iar dupa acest rol a inceput sa fie descris ca fiind unul dintre cei mai mari actori ai generatiei sale, inzestrat cu o mare putere de a se adapta unor roluri extrem de diferite.

In toata aceasta perioada, nu s-a despartit de droguri. Din prima sa casatorie, cu actrita Deborah Falconer, in 1992, a rezultat un baiat, Indio. Din cauza deselor internari la reabilitare si a "sejururilor" la puscarie, tot din cauza cocainei si heroinei, relatia s-a deteriorat.

La un moment dat, a fost arestat gol si avand halucinatii, la volanul masinii sale, un Porsche. Alta data, a fost descoperit in pozitie fetala pe o alee mizera din spatele unui hotel saracacios din Los Angeles.

La un moment dat, Downey Jr. a spus unui judecator ca a lua droguri "e ca si cum ar avea un pistol in gura, cu degetul pe tragaci. Imi place gustul de metal", a mai spus el atunci.

A existat inca un episod de neinteles. Actorul s-a prezentat la o intalnire cu regizorul britanic Mike Figgs cu doua ore intarziere, descult si avand in mana un pistol incarcat. Nu a putut explica de ce il luase cu el.

In aprilie 1996, a fost arestat pentru posesie de heroina, cocaina si un Magnum, de aceasta data neincarcat. Actorul se plimba pe renumitul Sunset Boulevard, din Hollywood.

Un an mai tarziu, dupa ce nu s-a prezentat la mai multe teste de sange (pentru a se vedea daca a consumat droguri), i s-a dat o sentinta de 180 de zile la inchisoare. Acolo, s-a batut cu un alt detinut si de doua ori s-a trezit intr-o balta de sange. Odata eliberat, actorul a declarat ca nu va spune niciodata ce i s-a intamplat dupa gratii.

A mai stat ulterior un an la inchisoare, de aceasta data fiind si tratat pentru dependenta sa, in 1999. La o saptamana dupa ce a iesit, s-a alaturat actorilor din serialul "Ally McBeal". N-a reusit insa sa-si pastreze jobul pentru prea mult timp. In 2001 a fost dat afara, dupa inca o arestare aflata in stransa legatura cu drogurile. Si de aceasta data fusese gasit pe strada drogat si descult. Atunci l-a parasit si sotia.

Robert Downey Jr. a devenit un paria al Hollywood-ului, cu taxe neplatite si aproape falit. In 2003 a intalnit-o pe actuala sotie, producatoarea Susan Levin. Acesteia ii datoreaza transformarea sa. Levin i-ar fi spus ca nu se va casatori cu el decat daca reuseste sa renunte total la droguri. A avut atunci un moment de revelatie, cand a oprit langa oceanul Pacific si si-a aruncat toate drogurile in apa.

A urmat un program in 12 pasi, un tratament si, dupa cum afirma el, s-a trezit dintr-o coma ce durase 20 de ani. De atunci, spune el, nu s-a mai atins de droguri.

Cariera a inceput sa se repuna pe picioare, iar actorul a inceput sa fie vazut ca un familist convins, mai ales ca i s-au nascut inca doi copii, Exton si Avri.

Fiul lui Robert Downey Jr., arestat

Din pacate, primul sau fiu pare sa-i fi mostenit genele legate de dependente, acesta ajungand si el la inchisoare din cauza drogurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Robert Downey Jr avere, #Robert Downey Jr salariu, #Robert Downey Jr droguri, #Robert Downey Jr viata, #Robert Downey Jr tata droguri, #Robert Downey Jr femei, #Robert Downey Jr filme , #actori