Pentru prima oara in Romania, Alain Delon s-a tinut de glume la TIFF: O sa rog femeile sa ramana aici. Nu sunt gay (Video)

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 09:29
8940 citiri
Pentru prima oara in Romania, Alain Delon s-a tinut de glume la TIFF: O sa rog femeile sa ramana aici. Nu sunt gay (Video)
Foto: Facebook/TIFF

Alain Delon a luat parte, vineri seara, la Cluj, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), la proiectia in aer liber a primului film pe care l-a produs, interpretat si regizat, Afacerea Pigot.

Renumitul actor francez, acum in varsta de 81 de ani, a fost aplaudat si aclamat in momentul in care a ajuns in Piata Unirii, locul in care, pe un ecran gigant, a fost proiectat filmul "Afacerea Pigot", la care s-au vandut aproximativ 3.000 de bilete.

Alain Delon a fost prezentat publicului de catre directorul TIFF, Tudor Giurgiu, actorul francez explicand ca se bucura ca proiectia este in aer liber, dar mai ales de faptul ca in public sunt foarte multe femei.

"Sunt foarte fericit sa fiu aici si am sa va spun de ce. Sunt fericit pentru ca in seara asta v-am adus soarele si cu asta ma pot mandri. Filmul Afacerea Pigot este primul film pe care l-am produs, regizat si interpretat. Este important ca astazi il putem vedea in aer liber, pentru ca daca ar fi fost vremea de ieri l-am fi vazut intr-o sala.

Multumesc pentru invitatia de a fi aici si sunt foarte fericit si foarte mandru. Sunt incantat ca in public sunt mai multe femei decat barbati. O sa rog femeile sa ramana aici, pentru ca trebuie sa stiti ca nu sunt gay", a spus actorul francez.

La randul sau, Tudor Giurgiu a declarat ca este un privilegiu si o onoare ca Alain Delon sa fie prezent la Cluj.

"Ma bucur ca avem acest privilegiu si aceasta onoare de a-l avea invitat la Cluj si ma bucur ca sunteti in numar atat de mare; e un moment istoric pentru festival, pentru Cluj, pentru Romania. I-am transmis domnului Delon ca au venit oameni din toata tara", a spus presedintele TIFF.

Legendarul actor Alain Delon, simbol al cinematografiei europene, este prezent pentru prima data in Romania, ca invitat special al celei de-a 16-a editii a TIFF. Pentru contributia sa artistica exceptionala, el va primi premiul de excelenta, sambata, in cadrul galei de inchidere a TIFF, programata la Teatrul National din Cluj-Napoca.

Cu o cariera impresionanta si peste 100 de interpretari memorabile, actorul, producatorul, scenaristul si regizorul Alain Delon aniverseaza anul acesta 60 de ani de la debutul sau in cinematografie.

Sase decenii in care a stralucit pe marile ecrane in pelicule care au facut istorie.

"Rocco si fratii sai" (1960), "In plin soare" (1960), "Eclipsa" (1962), "Ghepardul" (1963), "Laleaua neagra" (1964), "Samuraiul" (1967), "Borsalino" (1970), "Notre histoire" (1984) sau "Pe cuvant de politist" (1985) sunt doar cateva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific in 1995, iar in 2005 a fost numit Ofiter al Legiunii de Onoare de catre presedintele Jacques Chirac, pentru contributia sa la arta cinematografica.

Alain Delon a devenit un simbol al masculinitatii si a inspirat, de-a lungul timpului, nu numai industria de fashion & beauty, ci si cultura pop. Are propria linie de accesorii si parfumuri de lux si apare pe coperta albumului "The Queen is Dead" al celor de la The Smiths. "Beautiful Killer", piesa Madonnei de pe albumul MDNA, e un tribut adus actorului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alain Delon Romania TIFF Cluj , #actori