Roger Moore, o viata ca-n filme: A luptat in razboi si l-au batut doua neveste

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 13:31
16753 citiri
Roger Moore, o viata ca-n filme: A luptat in razboi si l-au batut doua neveste
Foto: Arhiva Hepta.ro

Vestea ca legendarul actor Roger Moore a murit a intristat fanii cinematografiei din toata lumea.

Actorul nu numai ca a jucat in sute de filme, a aparut in sute de alte productii si a creat personaje legendare, ci a avut si o viata personala tumultoasa.

Moore a luptat in Al Doilea Razboi Mondial, fiind locotenent in trupele britanice. Dupa razboi a urcat pe scena in Londra si Cambridge jucand in numeroase piese de teatru. In 1953, Moore a plecat in Statele Unite ale Americii, conform New York Times, unde a stat cativa ani.

Aici si-a facut debutul in televiziunea americana jucand un diplomat francez in serialul "Robert Montgomery Presents". Primul sau rol intr-un film a fost in "The Last Time I Saw Paris" (1954). In 1955 a urmat "Interrupted Melody" (1955), in care a jucat cu Eleanor Parker si apoi "Diane" (1956).

A mai facut serialele "Ivanhoe" (1958-1959) si "The Alaskans" (1959-1960), apoi a urmat in 1962 The Saint ("Sfantul") care l-a facut un actor cunoscut in intreaga lume si pentru care a filmat pana in 1969.

Au urmat apoi alte proiecte importante, printre care "The Persuaders", difuzat in 1971 si 1972.

In rolul lui James Bond, Moore l-a urmat pe Sean Connery si a interpretat cel mai mult acest personaj, jucand in sapte filme din aceasta serie.

In 2003, s-a prabusit pe scena in urma unui stop cardiac si apoi i s-a montat un stimulator cardiac, in urma cu 10 ani el suferise de cancer la prostata. In acelasi an a primit din partea reginei Angliei titlul de Cavaler al Imperiului britanic.

In 2007, actorul a primit o stea pe "Hollywood Walk of Fame".

Actorul Roger Moore a fost casatorit de patru ori cu Doorn van Steyn (1946-1953) ; Dorothy Squires (1953-1968) ; Luisa Mattioli (1969-1996) si Kristina Tholstrup din 2002 pana in prezent. Cu Luisa Mattioli, Moore a avut trei copii.

Intr-un interviu de acum cativa ani, actorul a dezvaluit ca primele doua sotii l-au agresat fizic. El a spus ca a fost zgariat, lovit cu pumnii si lovit in cap cu o chitara.

Prima dintre sotiile sale, Doorn van Steyn, era patinatoare si era mai in varsta decat el cu sase ani. Ei s-au casatorit cand actorul avea 19 ani si era in permisie din armata. Casnicia lor a fost tumultoasa, cu probleme cauzate de bani, avand in vedere ca Moore avea un salariu foarte mic si locuiau in casa cu parintii ei. Despre ea, Moore isi amintea ca era o fata incredibil de frumoasa si ca a invatat sa patineze, doar ca sa fie alaturi de ea pe gheata, conform Daily Mail.

Moore povestea ca el visa sa fie actor, iar sotia il ironiza spunandu-i ca nu are chipul potrivit pentru o asemenea cariera. Casnicia lor nu avea nicio sansa, ei nu se intelegeau bine, iar sotia era foarte violenta.

Si urmatoarea nevasta, Dorothy Squires, era mai in varsta ca Moore, cu 13 ani. Aceasta a fost cea care l-a lovit pe actor in cap cu o chitara. Casnicia lor s-a destramat dupa ce amandoi au ajuns la Hollywood si a aparut in scena vietii Luisa Mattioli. Cu toate acestea, Dorothy Squires refuza sa ii acorde divortul, proces care a durat sapte ani. Astfel, primii doi copii facuti cu Luisa au fost in afara casatoriei.

Dar povestea nu s-a terminat aici, judecatorul l-a obligat pe Moore sa se intoarca la sotia sa, lucru pe care l-a refuzat. S-a casatorit cu Luisa in 1969 si a divortat in 1996.

In 2002 s-a casatorit cu Kristina Tholstrup, cea care i-a fost alaturi pana in ultima clipa. Despre aceasta casnicie actorul spunea mereu ca este una linistita.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Roger Moore viata, #Roger Moore murit, #actor Roger Moore murit , #actori